Укрепить здоровье, потратив пару минут: овощной суп помогает снизить воспаление
Їжа є фундаментом здорового організму, але часом готувати корисні страви буває не так просто, але, на щастя, людство давно вивело ідеальні та прості рецепти корисної їжі.
Коли йдеться про правильне харчування і прекрасне самопочуття, іноді найпростіші рецепти виявляються найсильнішим методом зміцнення здоров'я. Йдеться про суп, який не тільки смачний, а й корисний. Уявіть собі тарілку, наповнену яскравими кольорами свіжих овочів, кожен з яких несе в собі не тільки смак, але й безліч корисних властивостей, пише EatingWell.
У Фокус.Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найцікавіші новини зі світу науки!
Помідори, ключовий елемент у цьому рецепті, і вони включені не тільки для смаку: вони багаті на лікопен, природну сполуку, яка, як було встановлено, зменшує запалення. Запалення — частий винуватець різних проблем зі здоров'ям, тому вживання продуктів, які борються з ним, є великим плюсом. Крім того, лімська квасоля, морква, жовтий болгарський перець і шпинат — усі ці продукти містять величезну кількість поживних речовин і вітамінів, необхідних для підтримання здоров'я організму.
Ось як приготувати цей корисний суп:
Інгредієнти:
- 2/3 чашки томатного соусу без додавання солі;
- 1 1/2 чашки замороженої лімської квасолі
- 1 чашка нарізаної моркви;
- 1 чашка нарізаного жовтого болгарського перцю;
- 1 чашка нарізаних сливових помідорів;
- 1 чашка рубаного шпинату;
- 2 1/4 чашки овочевого бульйону зі зниженим вмістом натрію;
- 3/4 чайної ложки італійської приправи, розділено;
- 3/4 чайної ложки часникового порошку, розділити;
- 3/4 чайної ложки червоного подрібненого перцю, розділено;
- 3 щіпки солі.
Спосіб приготування:
- Розділіть томатний соус між 3 банками для консервування. Покладіть по 1/2 склянки квасолі, по 1/3 склянки моркви, болгарського перцю, помідорів і шпинату. Накрийте і зберігайте в холодильнику до 3 днів.
- Щоб приготувати 1 банку супу, додайте в банку 3/4 склянки бульйону; всипте по 1/4 чайної ложки італійської приправи, часникового порошку, червоного меленого перцю і дрібку солі. Готуйте суп у мікрохвильовій печі, не закриваючи кришкою, на високій потужності протягом 1 хвилини, помішуючи після кожного готування, доки суп не стане гарячим і овочі не стануть ніжними, приблизно 4–5 хвилин. Дайте охолонути протягом 5 хвилин перед подачею.
Перевага цього рецепта полягає в його зручності. Ви готуєте один раз і харчуєтеся здоровою їжею протягом кількох днів. Кожен інгредієнт покладений у банку і готовий до перетворення на ситний суп за допомогою простого додавання бульйону. Неважливо, де ви перебуваєте — вдома чи в дорозі, тепла і затишна вечеря буде готова всього за кілька хвилин. Якщо у вас закінчився бульйон або вам потрібен легший варіант, бульйонний кубик із гарячою водою спрацює так само добре.
Цей суп — не просто страва, а свідчення сили простих, корисних інгредієнтів, зібраних разом для підтримання гарного самопочуття. Це турбота про ваше тіло без шкоди для смаку і зручності. Тож наступного разу, коли ви шукатимете швидку та корисну їжу, пам'ятайте, що іноді найкращий спосіб швидко зміцнити здоров'я — це смачний суп з овочами.
Раніше Фокус писав про 4 причини їсти суп вранці. Наша ранкова трапеза рідко коли містить щось на кшталт супу, зазвичай віддаючи перевагу різноманітним кашам і яєчні. Але дослідники стверджують, що суп може бути неймовірно корисним вранці.
Також Фокус писав про те, що дієта з супів може запобігти небезпечному захворюванню печінки. Дієта "супи і шийки" показує багатообіцяючі результати в недавньому дослідженні з лікування захворювань печінки, які несуть більш серйозні наслідки для здоров'я.
Важливо! Ця стаття ґрунтується на останніх наукових і медичних дослідженнях і не суперечить їм. Текст має виключно інформаційний характер і не містить медичних порад. Для встановлення діагнозу обов'язково зверніться до лікаря.