Розділи
Матеріали

Простий рецепт. Ніжний лимонно-кокосовий торт

Фото: Getty Images | Лимонно-кокосовий торт

Кокосові горіхи та лимони чудово поєднуються в будь-якому десерті.

Для приготування цього торта вам знадобиться небагато часу, приблизно 40 хвилин на підготовку та стільки ж на випікання. Але результат точно порадує вас і вашу родину.

Інгредієнти:

  • масло — 180 г;
  • цукрова пудра — 225 г;
  • пшеничне борошно — 450 г;
  • кокосова стружка — 110 г;
  • розпушувач — 6 чайних ложок із гіркою;
  • яйце — 3 шт.;
  • молоко (можна кокосове) — 500 мл;
  • лимонна есенція — 3 ч. л.;
  • цедра 1 лимона.

Інгредієнти для крему:

  • вершкове масло — 240 г;
  • цукрова пудра — 240 г;
  • цедра — 2 лимонів;
  • лимонний сік — 6 ч. л.;
  • жменя сушеного кокосу.

Спосіб приготування:

Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форми для коржів вершковим маслом і викладіть дно жиронепроникним папером, а стінки форми посипте борошном.

Просійте розпушувач і борошно кілька разів, щоб зробити борошно повітрянішим. Потім додайте кокосову стружку та ретельно перемішайте.

В окремій мисці змішайте дерев'яною ложкою вершкове масло (воно має бути м'яким, приблизно кімнатної температури) та цукрову пудру. Потім суміш добре збийте. Вбийте яйця по одному, потім додайте 3 чайні ложки лимонної есенції та лимонну цедру.

З'єднайте збиту суміш і борошно. Добре все перемішайте в міксері. Обережно розкладіть у форми для випікання та розрівняйте.

Посипте зверху кокосовою стружкою, потім поставте обидві форми на середню полицю та випікайте приблизно 40 хвилин.

Можна накрити форми фольгою, щоб вони не підрум'янилися дуже швидко.

Поки коржі охолоджуються на решітці, зробіть крем. Змішайте вершкове масло та цукрову пудру, потім додайте лимонний сік, цедру і щедру жменю кокосової стружки. Добре перемішайте в міксері.

Змастіть корж і зберіть торт. Якщо ви віддаєте перевагу тоншим коржам і такому ж тонкому шару крему, розріжте кожен на дві частини вздовж і змастіть кремом кожен.

Якщо ви хочете, щоб ваш торт був трохи вологішим, проткніть його шпажкою в декількох місцях та обережно збризкайте соком лимона. Дайте соку вбратися протягом ночі або кількох годин перед подачею на стіл.

Торт можна прикрасити скибочками лимона та посипати кокосовою стружкою.