Для приготування таких кексів підійдуть будь-які ягоди.
Сезон ягід у самому розпалі. на ринках і в садах — велика кількість малини, смородини, чорниці, черешні, аґрусу та багато чого іншого. Якщо у вас є хоча б грам 200 будь-яких ягід, і ви не знаєте, що з ними ще можна зробити, пропонуємо приготувати смачнючі кекси, які не займуть багато часу й урізноманітнять меню до чаю. Своїм перевіреним рецептом поділилася блогерка Юлія Симончук.
Ягідні кекси
Інгредієнти (на 10-12 шт):
- борошно — 200 г;
- цукор — 100 г;
- масло — 90 г;
- молоко — 100 мл;
- яйця — 2 шт;
- розпушувач — 1 ч. л;
- ягоди — 150 г.
Спосіб приготування:
Масло дістати з холодильника, нагріти до кімнатної температури. Додати до нього цукор і перетерти до однорідності. Туди ж додати яйця, молоко, все добре перемішати. Просіяти борошно, змішане з розпушувачем, усе добре перемішати і додати ягоди. Масу знову дуже акуратно перемішати, щоб максимально зберегти цілісність ягід. Викласти кекси у форми і випікати з температурою 200 градусів 20 хвилин, поки кекси не зарум'яняться.
Раніше Фокус писав, як приготувати дуже смачні шоколадно-сирні кекси .