Розділи
Матеріали

Смачно і просто: рецепт курки з томатним соусом по-італійськи

Дар'я Бережна
Фото: Скриншот | Курка в томатному соусі по-італійськи

Головна перевага цього рецепта — густий ароматний соус.

Курка з томатною підливою — простий рецепт, який чудово підійде як для повсякденної вечері в колі друзів і сім'ї, так і для недільного обіду.

Ця страва з м'яса не потребує особливої уваги під час приготування: завдяки томатному соусу, в якому готуються шматочки курки, м'ясо залишається м'яким і ніжним. Рецептом поділилися на сайті Cucchiaio.

Курка в томатному соусі по-італійськи

Інгредієнти:

  • 1 тушка курки;
  • 2-3 скибочки товсто нарізаної сирої шинки;
  • 400 г очищених помідорів;
  • 1/2 склянки сухого білого вина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 чайна ложка нарізаного листя майорану;
  • оливкова олія, сіль, перець.

У великій сковорідці розігрійте олію та підрум'яньте дрібно нарізану шинку. Додайте нарізану шматочками курку, дайте їй рівномірно підрум'яниться.

Потім додайте подрібнений часник і майоран, перемішайте, збризніть вином і дайте йому випаруватися. Додайте дрібно нарізані помідори.

Накрийте кришкою і тушкуйте на маленькому вогні приблизно 40 хвилин. Курка в густому томатному соусі готова. Подавайте її зі свіжим хлібом, картоплею, або білим рисом.

Якщо вам подобаються страви з курки, спробуйте приготувати дуже смачну курячу грудку в лимонному соусі. Ця приголомшлива страва готується неймовірно просто з найпростіших інгредієнтів. Якщо не брати до уваги приправ, то інгредієнтів усього три.