Розділи
Матеріали

Омлет в італійському стилі: простий рецепт Чіполлати

Дар'я Бережна
Фото: Cucchiaio | Чіполатта

Чіполатта — це типова італійська страва, яку здавна готували в селах.

Якщо вам подобаються омлети та інші страви з яєць, спробуйте приготувати страву під назвою Чіполатта. Це сільська страва з чудовим смаком. Чіполатта готується неймовірно просто зі звичайнісіньких продуктів.

Чіполатта може бути, як закускою, так і самостійною стравою. Рецептом поділилися на сайті Cucchiaio.

Чіполатта

Інгредієнти:

  • 6 білих або рожевих цибулин;
  • 3 яйця;
  • 3 столові ложки тертого пармезану;
  • 1/2 склянки білого вина;
  • 1/2 склянки овочевого бульйону;
  • 1/2 склянки молока;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 15 г бекону;
  • шматочок вершкового масла, сіль, перець.

Підсмажте бекон і дістаньте його, щоб додати до страви потім. Розтопіть вершкове масло і додайте нарізану дуже тонкими скибочками цибулю. Посмажуйте її на дуже слабкому вогні, щоб вона стала прозорою. Коли це станеться, збризніть цибулю вином і дайте йому випаруватися.

Розбавте суміш бульйоном і молоком. Посипте все борошном, приправте сіллю і перцем, добре перемішайте і готуйте на повільному вогні в закритій сковорідці близько 1 години.

Зніміть з вогню і додайте в суміш збиті яйця та сир. Змастіть деко олією, вилийте суміш і запікайте в гарячій духовці за температури 180°, поки поверхня не стане золотистою.

Зверху присипте беконом і подавайте до столу.

Якщо вам подобаються оригінальні національні страви, спробуйте приготувати дуже смачне Чилі кон карне, так, як його готують у США та Мексиці.