Цю страву зазвичай готують у Неаполі та околицях, і вона точно вас порадує оригінальним смаком.
Картопляний пиріг за цим рецептом зазвичай готують у Неаполі. До нього входять найпростіші продукти. Це ситна і смачна страва, найкраща для вечері з родичами та друзями.
Як і у всіх традиційних і стародавніх рецептах, не існує єдиного систематизованого рецепта картопляного пирога, також відомого як картопля Гато по-неаполітанськи: у кожного він свій. Наприклад, замість салямі ви можете використовувати варену шинку, нарізану смужками або кубиками, повністю виключивши її, якщо вам не хочеться м'яса. Рецептом поділилися Cucchiaio.
Картопляний пиріг
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- 100 г вершкового масла;
- 60 г тертого Парміджано Реджано;
- 60 г копченого сиру проволоне (або копченого сулугуні);
- 3 яєчних жовтки;
- 80 г салямі;
- 2 яєчні білки;
- 150 г моцарели;
- петрушка, панірувальні сухарі, сіль.
Щоб приготувати картопляний пиріг, ретельно промийте картоплю під проточною водою, видаливши залишки бруду. Помістіть бульби у велику каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Додайте сіль і варіть близько 40 хвилин, до готовності. Злийте воду і очистіть картоплини, поки вони ще гарячі, потім зробіть пюре.
Додайте тертий пармезан, нарізане кубиками м'яке вершкове масло і яєчні жовтки. Додайте дрібку солі, добре перемішайте, потім додайте нарізаний кубиками копчений сир, салямі і, нарешті, петрушку.
Добре перемішайте дерев'яною ложкою, потім додайте збиті яєчні білки. Змастіть вибране деко маслом і посипте його панірувальними сухарями.
Перекладіть половину суміші та викладіть на поверхню нарізану моцарелу. Залийте сумішшю, що залишилася, і посипте панірувальними сухарями.
Випікайте в розігрітій до 180° духовці 30-40 хвилин, поки на поверхні не утвориться золотиста скоринка. Після приготування дістаньте з духовки і дайте охолонути. Викладіть картопляний пиріг на сервірувальну тарілку і подавайте гарячим або теплим.
Картопляну запіканку можна приготувати й за іншим рецептом. І вона вийде дуже смачною.