Хумус традиційно готують в Ізраїлі. І це саме той рецепт після якого купувати хумус у магазині вже не захочеться.
З того моменту, як ви спробуєте цей домашній хумус, ви вже не зможете їсти той, що продають у супермаркеті.
Особливо він смакує з тонким лавашем, або пісними коржами. А також зі скибочками свіжої морквини, або стеблами селери.
Хумус — це корисно, легко готується і дуже смачно. Не лінуйтеся, замочуйте, готуйте і подрібнюйте, щоб вийшов дуже смачний домашній хумус. Рецептом поділилися на сайті Yehudit-Aviv.
Хумус зберігається в холодильнику близько трьох днів, але найсмачніший він саме в день приготування. Цей хумус виходить дуже ніжним завдяки великій кількості тахіні.
Домашній хумус
Інгредієнти:
- 3 чашки ідеально м'якого вареного хумусу;
- 1/2 склянки якісної тахіні;
- 1/4 склянки оливкової олії;
- 1 чайна ложка солі;
- 1/4-1/2 чайної ложки лимонного соку;
- 1/2 чайної ложки кмину;
- близько 1/2 склянки перевареної води для хумусу (залежно від бажаної густоти).
Напередодні ввечері — 1/2 кг дрібного нуту замочіть у великій кількості окропу. Наступного дня варити нут із пакетиком розпушувача до повної м'якості (одна година — півтори години).
Покладіть варений нут у кухонний комбайн, або чашу блендера і подрібнюйте протягом 2 хвилин до отримання однорідного пюре.
Додайте тахіні й оливкову олію та продовжуйте подрібнювати.
Приправте сіллю, кмином і лимонним соком за смаком.
Додайте воду залежно від того, наскільки щільна консистенція вам подобається, і врахуйте, що хумус продовжує густіти в холодильнику.
Якщо вам подобається куштувати страви з різних країн, спробуйте приготувати Чилі кон карне — класику мексиканської та американської кухні.