Приготування пікантного пирога — завжди чудова ідея. І цей пиріг вам точно сподобається.
Сирний тарт, або пиріг фламбе зі шпиком, або шинкою, цибулею-пореєм і яблуками — смачна та проста в приготуванні страва. Її можна пропонувати як закуску і як другу страву.
Якщо ви шукаєте пікантний пиріг, який можна швидко приготувати, для імпровізованої вечері або фуршету з друзями, спробуйте цей сирний пиріг, або як його називають — сирний тарт фламбе. Особливої пікантності йому надають яблука, які додають у начинку зі шпиком, цибулею-пореєм і яблуками. Перевага цього пирога в тому, що він дуже швидко готується. Рецептом поділилися на сайті Cucchiaio.
Сирний пиріг із шинкою, яблуками та цибулею
Інгредієнти:
Для тіста:
- 250 г борошна;
- 1 яєчний жовток;
- 100 мл води;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- сіль.
Для начинки:
- 1 яблуко (наприклад сорту Гала);
- 100 г шпику, або шинки, нарізаної соломкою;
- 250 г м'якого сиру;
- 1 цибуля-порей;
- свіжий чебрець, перець.
Щоб приготувати сирний пиріг, почніть із тіста: у мисці вручну змішайте борошно з яєчним жовтком, водою, оливковою олією і сіллю. Вам потрібно буде отримати гладке й однорідне тісто. Залиште його на 10 хвилин за кімнатної температури, загорнувши в харчову плівку.
Після закінчення цього часу розкачайте його на аркуші паперу для випічки в дуже тонкий диск діаметром близько 28 см і перенесіть разом із папером на кругле деко. Нарізаємо сир кубиками і викладаємо на основу разом із нарізаною цибулею-пореєм і неочищеним яблуком, також нарізаним кубиками.
Злегка посоліть, поперчіть і готуйте в розігрітій до 220° духовці 10 хвилин, потім додайте шпик і готуйте ще 10 хвилин. Дістаньте з духовки, розкладіть по поверхні кілька гілочок свіжого чебрецю і відразу ж подавайте сирний пиріг до столу.
Також ви можете приготувати дуже смачний горіховий пиріг, так, як його готують у Швейцарії.