Розділи
Матеріали

Сырный пирог с ветчиной, луком-пореем и яблоками: рецепт вкусного пирога

Дар'я Бережна
Фото: t.me/topretsept | Сирний пиріг із шинкою, яблуками та цибулею

Приготування пікантного пирога — завжди чудова ідея. І цей пиріг вам точно сподобається.

Сирний тарт, або пиріг фламбе зі шпиком, або шинкою, цибулею-пореєм і яблуками — смачна та проста в приготуванні страва. Її можна пропонувати як закуску і як другу страву.

Якщо ви шукаєте пікантний пиріг, який можна швидко приготувати, для імпровізованої вечері або фуршету з друзями, спробуйте цей сирний пиріг, або як його називають — сирний тарт фламбе. Особливої пікантності йому надають яблука, які додають у начинку зі шпиком, цибулею-пореєм і яблуками. Перевага цього пирога в тому, що він дуже швидко готується. Рецептом поділилися на сайті Cucchiaio.

Сирний пиріг із шинкою, яблуками та цибулею

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 250 г борошна;
  • 1 яєчний жовток;
  • 100 мл води;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • сіль.

Для начинки:

  • 1 яблуко (наприклад сорту Гала);
  • 100 г шпику, або шинки, нарізаної соломкою;
  • 250 г м'якого сиру;
  • 1 цибуля-порей;
  • свіжий чебрець, перець.

Щоб приготувати сирний пиріг, почніть із тіста: у мисці вручну змішайте борошно з яєчним жовтком, водою, оливковою олією і сіллю. Вам потрібно буде отримати гладке й однорідне тісто. Залиште його на 10 хвилин за кімнатної температури, загорнувши в харчову плівку.

Після закінчення цього часу розкачайте його на аркуші паперу для випічки в дуже тонкий диск діаметром близько 28 см і перенесіть разом із папером на кругле деко. Нарізаємо сир кубиками і викладаємо на основу разом із нарізаною цибулею-пореєм і неочищеним яблуком, також нарізаним кубиками.

Злегка посоліть, поперчіть і готуйте в розігрітій до 220° духовці 10 хвилин, потім додайте шпик і готуйте ще 10 хвилин. Дістаньте з духовки, розкладіть по поверхні кілька гілочок свіжого чебрецю і відразу ж подавайте сирний пиріг до столу.

Також ви можете приготувати дуже смачний горіховий пиріг, так, як його готують у Швейцарії.