Лимонний крем — це свіжий і ароматний десерт. Варіація класичного заварного крему, яка підходить для десертів.
Якщо любите заварний крем, спробуйте цю його цитрусову варіацію. Такий лимонний крем ідеально підходить для начинки тарталеток тортів і заварних тістечок. Якщо страва вам сподобається в чистому вигляді, не забудьте доповнити її печивом і свіжими ягодами. Рецептом поділилися на сайті cookist.
Для бездоганного результату важливо, щоб усі інгредієнти були кімнатної температури та обирайте смачні й соковиті лимони.
Лимонний крем
Інгредієнти:
- 4 яєчних жовтки кімнатної температури;
- цукрова пудра — 225 г;
- лимонний сік кімнатної температури — 60 мл;
- цедра одного лимона;
- свіже молоко кімнатної температури — 380 мл;
- кукурудзяний крохмаль — 45 г.
Зберіть молоко кімнатної температури, цукор, терту цедру лимона, яєчні жовтки та кукурудзяний крохмаль у каструлю з антипригарним покриттям і товстим дном. Залиште тільки лимонний сік, який буде додано після приготування вершків.
Змішайте всі інгредієнти занурювальним блендером. У вас має вийти ідеально гладка суміш без грудочок.
Поставте каструлю на слабкий вогонь і постійно помішуйте, поки суміш не почне густіти.
Крем має майже закипіти, бути щільним і обволікаючим. Коли все буде готово, вимкніть вогонь і перемішуйте не менше 30 секунд, щоб дати йому трохи охолонути.
На цьому етапі додавайте потроху фільтрований лимонний сік і перемішуйте, щоб він добре вбрався в крем, перш ніж додавати ще.
Перекладіть крем у миску і накрийте харчовою плівкою.
Дайте крему охолонути за кімнатної температури, потім помістіть його в холодильник щонайменше на 1 годину, перш ніж вживати.
Насолоджуйтеся лимонним кремом із печивом або використовуйте його для начинки тортів і пирогів усіх видів.
Лимонний крем можна зберігати в холодильнику, добре накривши харчовою плівкою, максимум 2 дні.
Також ви можете приготувати сабайон, смачний яєчний крем.