Розділи
Матеріали

Грецький хліб з оливками: рецепт смачної домашньої випічки

Оксана Ханас
Фото: https://t.me/c/1771147743/1623

Щоб тісто стало ідеальним, необхідно витримати його 18 годин. Випікають його в казанку з кришкою.

Домашній хліб — це вершина кулінарної майстерності, оскільки вдається він у багатьох далеко не одразу, потребує терпіння та послідовності. Проте терпіння та практика допоможуть подолати все і навчитися пекти ароматний, м'який та неймовірно смачний хліб. Сьогодні рекомендуємо вам приготувати грецький хліб з оливками за рецептом із блогу "Кулінарія".

Грецький хліб з оливками

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне — 125 г;
  • борошно цільнозернове — 375 г;
  • дріжджі швидкодіючі — 3/4 ч. л;
  • сіль;
  • орегано сушений — 2 ст. л;
  • цукор — 2 ч. л;
  • вода кімнатної температури — близько 2 склянок;
  • оливкова олія — 1 ст. л;
  • оливки — 1 склянка.

Спосіб приготування:

У глибокій мисці змішати просіяне борошно, сіль, дріжджі, цукор, орегано, влити воду й оливкову олію, замісити тісто.

Потім у тісто додати порізані оливки, ще раз усе перемішати, накрити тісто плівкою і рушником, залишити за кімнатної температури на 18 годин.

Духовку розігріти до 230 градусів. Поставити всередину порожній казанок із кришкою на 20 хвилин.

На присипану борошном поверхню викласти тісто. Загнути краї тіста в центр. Перевернути складки вниз. Присипати тісто борошном і сформувати кулю, кулю кілька разів повернувши її і потягнувши на себе. Місити тісто не можна.

Перенести тісто на пергамент, після чого разом із пергаментом помістити його в гарячий казанок, закрити кришкою і випікати 25 хвилин. Потім зняти кришку і випікати ще 30-35 хвилин.

Читайте також:

Легкий і швидкий рецепт приготування домашнього хліба — смачніше ніж у магазині

екрет хрусткої скоринки та аромату. Учені розповіли, що робить домашній хліб таким смачним

Святкова класика: рецепт салату з куркою та ананасами від шеф-кухаря