Завжди як новенькі: шеф-кухар розповів, чому бургери в McDonald's не пліснявіють
У бургерах McDonald's, зазначив шеф-кухар, мінімум жиру і вологи. Сіль, своєю чергою, поглинає воду, яку для росту використовують мікроби.
Колишній шеф-кухар McDonald's Майк Харац розповів, через скільки часу бургери, що продаються в ресторанах швидкого харчування, покриваються цвіллю. Про це пише видання Daily Star.
У п'ятихвилинному ролику в TikTok Майк Харац помістив картоплю фрі та бургери в банки і задокументував процес розкладання. Через два тижні картопля фрі має майже такий самий вигляд, як і під час купівлі, тоді як бургер, курячий бургер і рибний бургер починають вкриватися цвіллю.
До 10-го тижня, коли бургери вже розклалися, картопля фрі все ще виглядала новою. "Подивіться на це! Що з цим не так? Там немає жодної спори, вона нічого не розкладає. Схоже, її купили вчора", — сказав він.
Водночас шеф-кухар зазначив, що свого часу працював у кількох закладах швидкого харчування і бачив безліч булочок, вкритих пліснявою, хоча й стверджується, що вони нібито ніколи не псуються.
Іноді, за його словами, вони надходять уже з пліснявою і це означає, що їх неправильно зберігали. А зберігають свій початковий вигляд продукти тому, що зневоднюються. Крім того, McDonald's готує свої бургери і м'ясо добре просмаженими, тому в них немає сирого білка.
Насамкінець він розповів, що в бургерах від McDonald's мінімум жиру і вологи, а сіль, до того ж, поглинає всю вільну воду, яку використовують мікроби для росту.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Майк Харач розповів про секретний пункт меню, про який знають тільки найвідданіші шанувальники фастфуду.