Усього три інгредієнти. Простий рецепт морозива з матчею

Морозиво з матчею, морозиво, рецепт морозива, морозиво рецепт
Фото: Скриншот | Морозиво з матчею

Якщо не брати до уваги час на заморожування, на приготування цього морозива піде всього 10 хвилин.

Related video

Багато хто любить десерти зі смаком зеленого японського чаю матча. Матчу зазвичай продають у вигляді порошку, і в Японії її збивають вінчиком, щоб приготувати свіжий напій.

Зараз із матчі готують лате, десерти, тістечка, млинці та, звичайно, морозиво. І його можна приготувати самостійно.

Відома фуд-блогерка Олена, яка пише під ніком maslom_wgoru, поділилася рецептом цих ласощів.

Морозиво з матчею

Інгредієнти:

  • 0,5 л вершків жирністю 33%;
  • 200 гр згущеного молока;
  • 2 ч. л. порошоку матчі.

Усі інгредієнти мають бути охолодженими. Миску охолодіть теж, просто поставте її в морозилку на 20-30 хв. І візьміть миску з високими бортами, тому що під час збивання вершки можуть розлітатися на всі боки.

Перелийте вершки в холодну миску та збивайте до загусання. Головне — не перестаратися та не почати збивати масло.

Потроху додавайте згущене молоко та продовжуйте збивати. Наприкінці додайте порошок матчі й добре розмішайте.

Перелийте у форму та поставте в морозилку. Замерзатиме морозиво близько п'яти годин. Але час залежить від потужності морозилки та розміру форми. Щоб швидше замерзло, можна розлити морозиво в менші ємності.

Готове морозиво можна полити розтопленим шоколадом, прикрасити фруктами або свіжими ягодами. А якщо вам не подобається матча, то можна додати порошок какао, ванільний екстракт, шматочки фруктів і приготувати морозиво на свій смак.

Якщо вам хочеться літніх десертів, спробуйте приготувати торт "Сангрія". Це чудовий бісквітний торт з ягідним ніжним кремом. Його особливість у тому, що коржі просочуються солодкою сангрією. А залишки завжди можна випити з льодом і скибочками апельсина, як її подають в Іспанії.