Пікантний смак: рецепт шоколадного кексу з абрикосовим джемом

Шоколадний кекс із абрикосовим джемом, шоколадний кекс, шоколадний кекс рецепт
Фото: Скриншот | Шоколадний кекс із абрикосовим джемом

Це простий і дуже смачний кекс, якому надає кислинки абрикосовий джем.

Related video

Шоколадний торт із абрикосовим джемом — один із тих десертів, сильна сторона яких — простота. Завжди виграшне поєднання темного шоколаду із солодкістю абрикосів у такому випадку збагачене ананасовим соком і ароматом рому.

У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу шоу-бізнесу!

У результаті виходить смачний, ароматний десерт, який легко приготувати. Рецепт був опублікований на сайті Cucchiaio.

Шоколадний кекс із абрикосовим джемом

Інгредієнти:

  • 100 г темного шоколаду 70%;
  • 50 г вершкового масла;
  • 3 яйця кімнатної температури;
  • 150 г цукрового піску;
  • 100 г борошна;
  • сіль.

Для начинки:

  • 200 г абрикосового варення;
  • ананасовий сік;
  • 1/2 склянки рому.

Абрикоси — це найбільш літні ласощі. Тож якщо у вас немає готового абрикосового варення або джему, просто очистить 500 грамів абрикосів від кісточок, подрібніть у блендері, проваріть із невеликою кількістю цукру й остудіть. Основа вашої начинки готова. А поки готуйте шоколадний бісквіт.

Розтопіть на водяній бані подрібнений шоколад із вершковим маслом, збиваючи їх вінчиком. Коли шоколад повністю розтане й суміш стане однорідною, дайте їй охолонути. Водночас збийте яйця та цукор до отримання легкої та пінистої маси.

Всипте просіяне борошно з дрібкою солі та продовжуйте збивати вінчиком, щоб усе добре перемішати: грудочок бути не повинно.

Додайте в суміш розтоплений шоколад і збивайте ще 10 хвилин, потім вилийте суміш у роз'ємну форму діаметром 20 см, змащену олією та присипану борошном. Поставити пиріг у розігріту до 160 градусів духовку та випікати 50 хвилин.

Після закінчення цього часу вийміть кекс із духовки й дайте йому охолонути. Потім розріжте його навпіл по горизонталі, отримавши два коржі однакового розміру.

Приготуйте начинку: перемішайте варення ложкою, щоб воно стало рідкішим. Змішайте ананасовий сік із ромом і змочіть цією сумішшю перший корж. Змастіть поверхню джемом і накрийте другим коржиком, також змоченим ананасовим соком і ромом.

Дайте шоколадному торту з абрикосовим джемом відпочити близько години та прикрасьте його цукровою пудрою безпосередньо перед подачею на стіл.

Також ви можете приготувати дуже смачний торт із шоколадних млинців.