Просто і смачно: як приготувати курячі котлети, щоб вони залишалися соковитими
Котлети, приготовані за цим рецептом, чудово поєднуються із салатом зі свіжих овочів.
Якщо ви любите курку і вам подобаються котлети, то спробуйте приготувати їх за цим дуже простим рецептом. Особливу родзинку цим котлетам надає лайм. Саме лайм, а не лимон, оскільки він має більш пікантний аромат і смак. Й ідеально поєднується з курячим м'ясом.
І спробуйте поєднати фарш із курячої грудки та м'якоті стегна, це зробить котлети ніжнішими та соковитішими, пишуть на кулінарному сайті Cucchiaio.
Цю страву ви зможете приготувати всього за 20 хвилин. В основі цієї смачної другої страви лежить маринування, традиційна техніка, що пом'якшує та надає аромат волокнам м'яса коштом кислотності. Ніжної текстури в котлети додає кукурудзяний крохмаль.
Курячі котлети з лаймом
Інгредієнти
- 500 г курячої грудки;
- 300 г м'якоті курячого стегна;
- 2 лайми;
- оливкова олія;
- свіжа зелена цибуля;
- 1 зубчик часнику;
- 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю;
- сіль, сметана, перець.
Ви можете взяти готовий фарш, а можете приготувати його самостійно — вибір за вами. Складіть фарш у велику миску.
Очистіть часник і пропустіть його через прес, додавши до м'яса. Дрібно наріжте зелену цибулю і додайте до м'яса разом із натертою цедрою 1 лайма. Вичавіть сік із лаймів і полийте ним м'ясо. Додайте ложку олії, дрібку солі та поперчіть. Добре перемішайте фарш руками і поставте закриту миску в холодильник на 2 години.
Після закінчення цього часу дістаньте фарш із холодильника, додайте кукурудзяний крохмаль. Добре перемішайте.
Тепер сформуйте плоскі котлети. Розігрійте сковороду або сковороду з антипригарним покриттям і, коли вона нагріється, готуйте котлети на сильному вогні приблизно десять хвилин, не забуваючи перевертати їх один раз у середині приготування. Подавайте курячі котлети зі сметаною та свіжим салатом.
Якщо вам подобається поєднання курки та цитрусів, спробуйте приготувати курячу грудку з лимоном. Це проста і дуже смачна страва, якій лимон надає свіжості та пікантності.