Сладкое лакомство к чаю: рецепт яблочного печенья
Яблука завжди були безперечним головним героєм багатьох домашніх солодощів і час спекти з ними смачне печиво.
Хрустка та соковита м'якоть яблук робить їх ідеальними для підсолоджування пирогів, тортів і печива. У цьому рецепті немає вершкового масла, і тісто виходить розсипчастим і ніжним. Це незвичайне тісто пропонується як альтернатива звичайному пісочному тісту, його приготувати ще простіше і швидше. Рецептом поділилися на сайті Giallo Zafferano.
Яблучне печиво
Інгредієнти:
- яблука 260 г;
- борошно 160 г;
- оливкова олія 50 г;
- розпушувач для тортів 5 г;
- яйця (1 середнє) 55 г;
- цукор 30 г;
- акацієвий мед (або будь-який рідкий) 15 г;
- лимонна цедра;
- цукрова пудра.
Щоб приготувати яблучне печиво, спочатку вимийте яблука, потім видаліть серцевину і наріжте 130 грам дрібними кубиками. Решту 130 грамів яблук наріжте більшими шматочками і помістіть у високу склянку міксера, влийте олію, додайте мед і перемішайте все до отримання однорідної суміші. Всипте борошно і розпушувач, додайте цукор і вбийте яйце. Перемішайте тісто ложкою, а потім вмішайте нарізане кубиками яблуко.
Приправте суміш цедрою лимона і ще раз перемішайте. Застеліть деко папером для випічки і викладіть ложкою гірки тіста розміром з волоський горіх.
Щедро посипте печиво цукровою пудрою і готуйте в духовці за температури 200 градусів протягом 20 хвилин. Дістаньте яблучне печиво з духовки і дайте йому охолонути, перш ніж спробувати.
Зберігати яблучне печиво можна кілька днів у щільно закритій банці.
Також ви можете приготувати смачнючий торт "Париж-Брест", оригінальний десерт, що з'явився, як присвята велоперегонам.