Проста і смачна страва: рецепт вінегрету з квашеною капустою

Вінегрет із квашеною капустою, вінегрет рецепт, вінегрет, заправка для вінегрету
Фото: Getty Images | Вінегрет із квашеною капустою

Зазвичай вінегрет готують із маринованими огірками, але квашена капуста теж підійде.

Салат Вінегрет — це традиційна зимова страва з коренеплодів. Зазвичай пікантності йому надають за допомогою маринованих, або квашених огірків.

Але огірки є не завжди, тож можна їх замінити квашеною капустою.

Вийде не менш смачно. Решта інгредієнтів вінегрету не змінюються. Фокус розповість, як його приготувати.

Вінегрет із квашеною капустою

Інгредієнти:

  • буряк — 2 шт;
  • морквина — 2 шт;
  • картопля середня — 3 шт;
  • велика цибулина — 1 шт;
  • квашена капуста — 200 г;
  • консервований зелений горошок — 100 г (за бажанням);
  • олія рослинна — 3 ст. л.;
  • яблучний оцет — 1 ст. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • сіль.

Буряк, моркву та картоплю для вінегрету треба вимити і окремо відварити в мундирі до готовності.

Також можна запекти овочі в духовці, загорнувши у фольгу. Це займе приблизно годину (залежить від розмірів овочів) у розігрітій до 200 градусів духовці. Тоді смак овочів буде більш насиченим.

У будь-якому разі дайте овочам охолонути. Очистіть і наріжте кубиками. Цибулю очистіть і наріжте її дуже дрібними кубиками.

Квашену капусту для вінегрету відіжміть і наріжте, бо вона зазвичай занадто довга. У великій мисці з'єднайте буряк, картоплю, цибулю, капусту та горошок. Перемішайте.

А тепер приготуйте заправку: змішайте рослинну олію, яблучний оцет і цукор. Злегка збийте і заправте салат. Посоліть до свого смаку.

Також ви можете приготувати дуже смачний салат із куркою, що викладається шарами.