Оладки можуть бути не тільки борошняними, а й м'ясними. З курки вони виходять, напевно, найкраще.
Курячi оладки ще називають "покращеними котлетами" — смак схожий, сенс той самий, але виконання інше, приготування швидше, а аромат, мабуть, дійсно кращий. Головне — не перетримати їх на сковорідці, тут потрібне кулінарне чуття…
Курячі оладки
Iнгредiєнти
- курка (філе або грудка) — 600 г;
- яйця — 3;
- крохмаль — 3 ст. л.;
- майонез — 3 ст. л.;
- часник — 2-3 зубчики;
- зелень кропу;
- олія;
- сіль, перець.
Для курячих оладків спочатку готуємо фарш. Звичайно, курятину можна пропустити через м'ясорубку, але в цьому випадку краще порізати її на дрібні шматочки. Пропускаємо через прес часник. Дрібно нарізаємо зелень. Поєднуємо це все з яйцями та майонезом, перемішуємо та залишаємо маринуватися на пiв години.
Далі просто. Беремо столовою ложкою порцію фаршу, викладаємо на розігріту сковороду з олією. Смажимо на середньому вогні до золотистості. Пересихає це ніжне м'ясо дуже швидко — стежте, щоб наші курячі оладки не пригоріли, не перетворилися на підошви. Якщо все зробити правильно, виходить соковита й ароматна страва!