Хашбраун — той же дерун, тільки більше масла та крохмаля з борошном при приготуванні
Хашбраун цілком можна називати деруном американською. В чому різниця? Для хашбрауна потрібні борошно, крохмаль та яйце. Крім того, хашбраун готують у фритюрі, тому необхідно більше масла та сильний вогонь. Ну а так, в принципі, той же дерун, тільки по-американськи. Щоправда, у Штатах їх сприймають більше як котлетки, аніж як оладки, але це вже нюанси. Готуємо їх так, як радять фахівці з ресурсу 1000.menu.
Деруни по-американськи — хашбраун
Інгредієнти (на 5 порцій)
- картопля — 10;
- сир твердий — 200 г;
- яйця — 4;
- масло вершкове — 4 ст. л. ;
- борошно пшеничне — 1 ст. л. ;
- сіль перець
Деруни по-американськи, або хашбрауни, готуються приблизно 40 хвилин.
Для початку чистимо картоплю — натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо іншим доступним способом. За класикою взагалі бажано отримати соломку, але в принципі, це далеко не обов'язково. Подрібнену картоплю опускаємо в киплячу воду, помішуючи. Висипаємо в друшляк, даючи воді стекти. Викладаємо на паперовий рушник, віджимаємо.
Поміщаємо картоплю в миску, додаємо тертий сир, борошно, сіль та перець, перемішуємо. Яйця збиваємо в окремому посуді.
Розігріваємо сковороду з вершковим (обов'язково!) иаслом. Викладаємо сформовану в котлетку картоплю, поливаємо невеликою кількістю яєчної маси і смажимо з кожного боку по 6-8 хвилин на середньому вогні, періодично накриваючи кришкою сковороду, щоб хашбрауни пропеклися.
Наші деруни по-американськи готові! Їмо їх зі сметаною, ікрою, сирним соусом чи майонезом.