Яєчня — страва, простіше якої, здається, і не буває. Але навіть у її приготуванні є свої правила
Яєчня-глазунья — те, що кожен з нас може зробити нашвидкуруч. Але чи правильно ми її робимо? Найчастіше нi, тому що правил ми й не знаємо. Тим часом вони є, і ми вивчаємо їх за допомогою експертів ресурсу 1000.menu.
Правильна яєчня
Інгредієнти:
- яйця — 3;
- вершкове масло — 25 г;
- олія;
- помідори чері — 50 г;
- петрушка;
- сіль
Для правильної яєчні, по-перше, беремо правильні яйця — тобто, великі, добірні, краще сільські, з великим жовтком насиченого жовтого кольору.
По-друге, ґрунтовно прогріваємо сковороду на повільному вогні. На це може піти хвилин 7. Завдання — зробити так, щоб сковорода була рівномірно гарячою по всій своїй площі. Для приготування використовуємо олію в комплексі з вершковим маслом — це гарантує і антипригарність, і смак одночасно.
Далі – обережно вбиваємо жовток. Добре прогріта сковорода дозволяє білку зіткнутися з гарячою поверхнею та відразу схопитися на розумній території.
Смажимо на повільному вогні 5 хвилин без кришки — інакше жовток затягнеться білястою плівкою і не збереже свою чарівну напіврідку консистенцію. Додавати вогонь не можна, тому що яєчня швидко підсмажиться, а жовток затвердіє.
Важливо спіймати момент, коли вже готові білки, а жовток ще рідкий. У цей момент солимо яєчню і прибираємо з вогню. Прикрашаємо її половинками чері та гілочками зелені – це теж важливо!