Розділи
Матеріали

Ідеально до шашлику. Три рецепти часникового соусу

Фото: Getty | Часниковий соус

Часниковий соус ідеально підходить до м'яса, птиці й овочів.

Смачний соус можна приготувати з різних інгредієнтів, і часто до складу входить часник. Такий соус відмінно підходить до м'яса: наприклад, до шашлику або стейків. Також часникові соуси можна подавати до птиці й овочів. І рецептів часникових соусів дуже багато. Фокус зібрав найсмачніші.

Часниковий соус із вершками та маслом

Цей соус підходить до різних страв з м'яса, риби, овочів і пасти. Він дуже простий у приготуванні та має насичений аромат часнику.

Інгредієнти:

  • 6 зубчиків часнику;
  • 200 мл жирних вершків;
  • 50 г вершкового масла;
  • сіль і чорний перець до свого смаку.

Очистить часник від лушпиння та дрібно наріжте або пропустіть через прес. У сковороді розтопіть масло й обсмажте часник на середньому вогні близько хвилини, помішуючи, щоб він не підгорів.

Додайте вершки й доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Приправте соус сіллю та перцем на свій смак і готуйте на слабкому вогні ще 10 хвилин, поки він не загусне. Соус готовий!

Часниковий соус із майонезом і зеленню

Цей соус добре поєднується з м'ясом, особливо з шашликом чи куркою. Він також може бути використаний як діп для овочів чи хліба. Він має свіжий і ароматний смак.

Інгредієнти:

  • 1-2 зубчики часнику;
  • кілька гілочок петрушки;
  • кілька гілочок кінзи;
  • кілька гілочок червоного базиліку;
  • 300 г майонезу.

Подрібніть часник ножем чи пропустіть через прес. Дрібно порубайте зелень. Змішайте майонез із часником і зеленню. Соус готовий.

Часниковий соус із чилі

Цей соус має гострий і пікантний смак. Він добре підходить до азійських страв із рису, локшини, м'яса чи овочів. Він також може бути використаний як маринад для м'яса чи риби.

Інгредієнти:

  • 2 головки часнику;
  • 200 г свіжих чилі різних сортів;
  • 100 мл рослинної олії;
  • 50 мл оцту;
  • 50 г цукру;
  • сіль до свого смаку.

Очистіть часник від лушпиння та дрібно наріжте або пропустіть через прес. Також дрібно порубайте приблизно 200 г свіжих чилі, можна різних сортів, гостріших. У каструлі з товстим дном розігрійте олію та обсмажте часник і чилі на сильному вогні близько 5 хвилин, помішуючи, щоб вони не пригоріли. Додайте оцет, цукор та сіль і доведіть до кипіння. Знизьте вогонь і варіть соус ще 10-15 хвилин, поки він не стане густим.

Такі соуси підійдуть і до страв із молодої картоплі. Її просто приготувати, і вона ніжніша, ніж звичайна.