Часниковий соус ідеально підходить до м'яса, птиці й овочів.
Смачний соус можна приготувати з різних інгредієнтів, і часто до складу входить часник. Такий соус відмінно підходить до м'яса: наприклад, до шашлику або стейків. Також часникові соуси можна подавати до птиці й овочів. І рецептів часникових соусів дуже багато. Фокус зібрав найсмачніші.
Часниковий соус із вершками та маслом
Цей соус підходить до різних страв з м'яса, риби, овочів і пасти. Він дуже простий у приготуванні та має насичений аромат часнику.
Інгредієнти:
- 6 зубчиків часнику;
- 200 мл жирних вершків;
- 50 г вершкового масла;
- сіль і чорний перець до свого смаку.
Очистить часник від лушпиння та дрібно наріжте або пропустіть через прес. У сковороді розтопіть масло й обсмажте часник на середньому вогні близько хвилини, помішуючи, щоб він не підгорів.
Додайте вершки й доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Приправте соус сіллю та перцем на свій смак і готуйте на слабкому вогні ще 10 хвилин, поки він не загусне. Соус готовий!
Часниковий соус із майонезом і зеленню
Цей соус добре поєднується з м'ясом, особливо з шашликом чи куркою. Він також може бути використаний як діп для овочів чи хліба. Він має свіжий і ароматний смак.
Інгредієнти:
- 1-2 зубчики часнику;
- кілька гілочок петрушки;
- кілька гілочок кінзи;
- кілька гілочок червоного базиліку;
- 300 г майонезу.
Подрібніть часник ножем чи пропустіть через прес. Дрібно порубайте зелень. Змішайте майонез із часником і зеленню. Соус готовий.
Часниковий соус із чилі
Цей соус має гострий і пікантний смак. Він добре підходить до азійських страв із рису, локшини, м'яса чи овочів. Він також може бути використаний як маринад для м'яса чи риби.
Інгредієнти:
- 2 головки часнику;
- 200 г свіжих чилі різних сортів;
- 100 мл рослинної олії;
- 50 мл оцту;
- 50 г цукру;
- сіль до свого смаку.
Очистіть часник від лушпиння та дрібно наріжте або пропустіть через прес. Також дрібно порубайте приблизно 200 г свіжих чилі, можна різних сортів, гостріших. У каструлі з товстим дном розігрійте олію та обсмажте часник і чилі на сильному вогні близько 5 хвилин, помішуючи, щоб вони не пригоріли. Додайте оцет, цукор та сіль і доведіть до кипіння. Знизьте вогонь і варіть соус ще 10-15 хвилин, поки він не стане густим.
Такі соуси підійдуть і до страв із молодої картоплі. Її просто приготувати, і вона ніжніша, ніж звичайна.