Перед тим, як нанизувати печериці на шампури або викладати їх на решітку, потрібно дати їм постояти за кімнатної температури 15-20 хвилин.
Весна — пора пікніків, а що може бути смачнішим на природі, ніж їжа, приготована на вогні. Пропонуємо взяти на озброєння рецепт дивовижних печериць зі сметаною, приготовлених на мангалі, рецепт яких з'явився у блозі "Рецепти на кожен день". Смак грибів виходить більш насиченим, а самі печериці — соковитішими, що гідно оцінять ті, хто скуштує їх.
Печериці зі сметаною на мангалі
Інгредієнти:
- масло вершкове – 100 г;
- печериці – 1 кг;
- часник – 5 зубчиків;
- сметана – 100 г;
- паприка, коріандр, сіль, перець – до смаку.
Спосіб приготування:
Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Часник пропустити через прес. Масло з'єднати з часником, сметаною, спеціями та сіллю, добре все перемішати. Соус, що вийшов, додати до грибів, акуратно перемішати, щоб вони рівномірно покрилися, поставити в холодильник на кілька годин.
За 15-20 хвилин до відправки на мангал гриби дістати з холодильника і дати постояти за кімнатної температури.
Насадити гриби на шампури або викласти на решітку. Перевертаючи, обсмажувати до рум'яності з усіх боків 15-20 хвилин.
Раніше Фокус писав, як приготувати мариновані помідори до шашлику, не витративши багато часу.