Розділи
Матеріали

Смак Італії. Рецепт салату "Парміджано" з баклажанами

Фото: Getty Images

Це гарний і дуже смачний салат, який підійде для пікніка.

Салат "Парміджано" — це гарний і яскравий салат італійської кухні, який поєднує в собі смажені в хлібній паніровці баклажани, свіжі помідори та моцарелу. Овочі для нього можна приготувати на грилі, а можна й удома на сковороді. Цей салат точно вам сподобається, адже в ньому вдало поєднуються смаки та текстури. Фокус розкаже, як його приготувати.

Салат "Парміджано"

Інгредієнти:

  • 1 великий баклажан;
  • 100 г моцарели;
  • 50 г пармезану;
  • 3 помідори;
  • 100 г салату айсберг;
  • 2 ст. л. хлібних сухарів;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 1 яйце;
  • рослинна олія для смаження;
  • сіль, перець, трави на смак.

Для заправки:

  • 2 ст. л. томатного соусу;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ч. л. оцту;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль, перець, трави на смак.

Баклажан наріжте кружальцями завтовшки близько 0,5 см, посоліть і залиште на кілька хвилин.

Моцарелу наріжте тонкими скибочками або розірвіть на шматочки. Пармезан натріть на тертці. Помідори наріжте кружальцями або часточками. Салат айсберг порвіть.

Яйце збити в мисці виделкою. В іншій мисці змішати хлібні сухарі, борошно та трави до смаку.

Баклажани обсушіть паперовими рушниками, вмочіть у яйце, потім у сухарну суміш і обсмажте на сковороді в олії до золотистої скоринки з обох боків. Викладіть на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

Для заправки в невеликій каструльці змішайте томатний соус, оливкову олію, оцет, часник, сіль, перець та трави. Доведіть до кипіння і готуйте на повільному вогні близько 5 хвилин|мінути|, помішуючи.

На великій страві викладіть шар салату айсберг, зверху розподіліть баклажани, помідори та моцарелу. Посипте пармезаном і полийте заправкою. Салат "Парміджано" готовий!

До такого салату ви можете подати запечену картоплю за французьким рецептом.