Філе лосося — це не дешеве задоволення і головне приготувати його правильно та смачно, щоб не розчаруватися.
Цей рецепт вважається одним із найпопулярніших в інтернеті і якщо ви з ним не знайомі, то Фокус виправить це. Філе лосося дуже популярне у світі, адже воно багате на вітаміни і його просто готувати. Але у нас філе лосося коштує не дешево, тож до його приготування потрібно поставитися з усією серйозністю.
Якщо ви новачок у морепродуктах, не хвилюйтесь: обсмажування риби може здатися складним, але з нашим рецептом у вас все вийде.
Лосось у медово-часниковому соусі
Інгредієнти:
- 80 мл меду;
- 60 мл соєвого соусу;
- 30 мл лимонного соку;
- 1 чайна ложка червоного перцю пластівцями;
- 45 мл оливкової олії extra virgin;
- 4 філе лосося по 170 г кожне, промокнуте паперовим рушником;
- сіль;
- свіжомелений чорний перець;
- 3 зубчики часнику, подрібнені;
- 1 лимон, нарізаний кружальцями.
У середній мисці змішайте мед, соєвий соус, лимонний сік та червоний перець пластівцями. Збийте до однорідності. У великій сковороді на середньо-високому вогні розігрійте дві столові ложки олії. Коли олія гаряча, але не димиться, додайте лосось шкірою вгору і посоліть і поперчіть. Готуйте лосось до глибокого золотистого кольору, близько 6 хвилин, потім переверніть і додайте столову ложку олії.
Додати часник на сковороду і готувати до аромату, 1 хвилину. Додайте суміш з меду та нарізані лимони та готуйте доти, доки соус не зменшиться приблизно на 1/3. Подавайте лосось із соусом та нарізаними лимонами.
Смачного!
А ще ви можете приготувати смажені цукіні з соусом зі сметани та часнику – смачно та економно.