Розділи
Матеріали

Смак літа. Рецепт кастильського салату з апельсинами та хамоном

Фото: Getty Images | Кастильський салат із апельсинів з хамоном

Це яскравий салат із незвичайним поєднанням продуктів.

Кастильський салат з апельсинами відмінно підійде для весняно-літнього меню. Він смачний, просто готується та його смак вас вразить. Він поєднує в собі насолоду апельсинів, солонуватий хамон і пікантність маслин. Цей салат підійде для легкого обіду та вечері, а також для святкового столу. Як його приготувати, розповість Фокус.

Кастильський салат із апельсинів з хамоном

Інгредієнти:

  • 1 великий апельсин;
  • 50 г тонко нарізаного хамону;
  • 70 г іспанських оливок;
  • 1/2 червоної солодкої цибулини;
  • невеликий пучок крес-салату (або іншого зеленого салату);
  • 1 ст. оливкової олії;
  • сіль та свіжомелений чорний перець до свого смаку;
  • щіпка зіри (необов'язково).

Очистить апельсин від шкірки та білої плівки, виріжте з нього часточки без перегородок. Розріжте кожну часточку на три частини та покладіть у велику миску.

Наріжте хамон смужками шириною близько 1 см і додайте до апельсинів.

Роздавіть оливки ножем, вийміть із них кісточки і наріжте часточками. Додати до салату.

Наріжте червону цибулю тонкими кільцями, а потім розріжте на четвертинки. Покладіть салат.

Порвіть руками листя крес-салату і додайте до інших інгредієнтів.

Приправте салат сіллю, перцем, зірою (якщо використовуєте), соком, який виділився з апельсинів, та оливковою олією. Перемішайте все обережно.

Викладіть салат на велику страву або розділіть на порційні тарілки. Смачного!

Також ви можете приготувати смачну запечену картоплю Хассельбек. Він чудово підійде до такого легкого салату.