Подавати такий хачапурі краще зі свіжою полуницею, вершковим морозивом, цукровою пудрою та м'ятою.
У розпалі сезон полуниці, а значить, настав час готувати смачні та різноманітні страви з цією ягодою, яка чудово підходить для випічки, десертів, напоїв. Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати незвичайний рецепт відомої кулінарної блогерки Валерії Велігури та приготувати солодкий хачапурі з полуницею. Впевнені, вам сподобається!
Солодкий хачапурі з полуницею
Інгредієнти на 2 штуки:
Для опари:
- тепле молоко — 90 мл;
- сухі дріжджі — 3 г (свіжі — 9 г);
- цукор — 1 ст. л;
- сіль — дрібка.
Для тіста:
- просіяне борошно — 150 г;
- олія — 1 ст. л.
Для начинки:
- кисломолочний сир — 200 г;
- крем-сир — 50 г;
- цукор — 50 г;
- білок (необов'язково) — 1 шт.
Спосіб приготування:
Спочатку робимо опару. Тепле молоко змішати з дріжджами, цукром і сіллю, накрити харчовою плівкою і залишити в теплому місці на 15 хвилин. ⠀
До просіяного борошна додати опару і замішати м'яке, еластичне тісто. Додати олію і знову добре вимішати. Глибоку ємність змастити олією, покласти туди тісто і зверху теж змастити олією. Накрити рушником і поставити у тепле місце на 1,5 години. ⠀
Для начинки змішати кисломолочний сир, крем-сир, цукор та яєчний білок (необов'язково).
Тісто присипати борошном, обім'яти, поділити на дві частини і розкачати кожну в круг. Сформувати човники та викласти на лист з пергаментом. У центр покласти сирну начинку, а зверху – свіжу полуницю. Краї змастити жовтком, змішаним з молоком, і випікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько 20 хвилин.
Подавати зі свіжою полуницею, вершковим морозивом, цукровою пудрою та м'ятою.
Раніше Фокус писав, як приготувати бісквітний торт із полуницею.