Поки є молода картопля, хочеться їсти її частіше. Але також хочеться різноманітності.
Картопля — це ідеальний гарнір та самостійна страва. З неї можна приготувати десятки смачних страв. Але молоду картоплю хочеться приготувати так, щоб витратити на це якнайменше часу.
І хороша новина: калорійність молодої картоплі на 30% нижча за зрілу, адже в ній менше крохмалю.
А ще в ній багато вітаміну С, калію та інших корисних речовин. Готувати її легко: просто запікайте зі шкіркою (досить добре помити картоплю щіточкою), або відваріть.
Ще один смачний рецепт молодої картоплі: відварити її до напівготовності, викласти на деко, роздавити, посолити, збризкати олією та додати улюблені спеції, а потім довести до готовності в духовці.
Фокус розповість, як приготувати молоду картоплю максимально швидко, смачно та не докладаючи надто багато зусиль.
Молода картопля з солоним сиром
Інгредієнти:
- 1 кг молодої картоплі;
- 300 г бринзи чи фети;
- 200 г сметани 25-30% (або несолодкий йогурт);
- 50 г кропу;
- 30 г зеленої цибулі;
- 3 ст. л. вершкового масла;
- сіль, мелений чорний перець.
Ретельно помийте картоплю, закип'ятіть воду у великій каструлі, закиньте картоплю та варіть приблизно пів години (залежить від розміру картоплин) у підсоленій воді на слабкому вогні.
Після цього змішайте в мисці кріп, зелену цибулю, сметану, йогурт, бринзу або фету, поперчіть і посоліть.
У готову картоплю додайте масло і подавайте із заправкою. До речі, якщо любите — можна додати пропущений через прес часник.
Молода картопля в борошні
Інгредієнти:
- 1 кг великої молодої картоплі;
- 0,5 склянки борошна;
- 100 г вершкового масла;
- кріп, сіль, часник.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Вимийте картоплю щіткою, мокрою обваляйте у борошні з сіллю. Викладіть картоплини на деко і запікайте майже годину.
А поки вона готується, змішайте м'яке вершкове масло з часником, пропущеним через прес, кропом та сіллю. Готові картоплини розріжте навпіл і подавайте із заправкою.
Таку картоплю краще подавати із салатом зі свіжих овочів.