Зробити морозиво вдома дуже просто і це займе буквально п'ять хвилин.
10 червня відзначався Всесвітній день морозива, а так, влітку день морозива можна відзначати щодня. Можна купити морозиво в супермаркеті, а можна приготувати самому. І це дуже просто.
З полуницею таке морозиво вийде ще смачнішим. Рецептом поділилася кулінарна блогерка, яка пише під ніком _tanyushina_.
Приємний факт, але це морозиво, після того, як його поставлять у морозилку, не потрібно перемішувати. Крупинки льоду, які можуть зіпсувати смак, у ньому не утворюються.
Полуничне домашнє морозиво
Інгредієнти:
- 400-450 вершків 33-36%;
- 1 банка згущеного молока (360 г);
- 400 г полуниці.
Вершки мають бути холодними. Дістаньте з холодильника і збийте в пишну масу. Полуницю переберіть та очистить від хвостиків. Розтовчіть її в пюре, або подрібніть блендером. Якщо хочете, можете протерти крізь сито, щоб позбутися кісточок.
Додайте у вершки згущене молоко і збийте ще раз.
Додайте у вершкову масу полуничне пюре і гарненько перемішайте.
Розкласти по формочках або заморозьте в одному контейнері. Поставити в морозилку на 6-12 годин.
Готове морозиво відмінно набирається в кульки. І воно дуже смачне. Замість полуниці, звісно, ви можете покласти в нього будь-які інші фрукти або ягоди. Наприклад, чорниці, або малину.
Також ви можете приготувати з полуницею дуже смачні оладки до сніданку. Цікаво, але полуничне пюре додається прямо в тісто. Тож оладки виходять ніжно-рожевого кольору.
У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!