Ідеально для сніданку. Рецепт полуничних оладок
Зараз сезон полуниці, тож можна тішити себе смачними стравами з цією ягодою.
Оладки — це найкращий вибір до сніданку. Їх можна швидко приготувати та подавати з джемом, медом, йогуртом, або свіжими ягодами та фруктами. А можна відразу приготувати оладки з полуницею. Головне, взяти густий смачний кефір і вибрати солодку полуницю.
Рецептом смачних оладок поділився відомий український шеф-кухар Володимир Ярославський.
Полуничні оладки
Інгредієнти:
- 170 г кефіру;
- 80 г полуниці;
- 1 маленьке яйце;
- 140 борошна;
- 45 г цукру;
- 6 г розпушувача.
Для соусу:
- 150 г полуниці;
- 25 г цукру;
- кілька крапель лимонного соку.
Змішайте в глибокій мисці кефір і полуницю. І збийте блендером до однорідної консистенції.
Додайте цукор та яйце і перемішайте. Додайте борошно та розпушувач. Тісто повинне вийти за консистенцією, як густа сметана.
Нагрійте сковороду і додайте олію без запаху. Хоча, якщо взяти кокосове масло, то оладки набудуть смачного аромату. Тож вибір за вами.
Викладайте оладки на сковороду столовою ложкою та обсмажуйте з обох боків. Майте на увазі, вони дуже швидко готуються, так що, стежте, щоб не підгоріли.
А тепер приготуйте смачний соус до оладок. Прогрійте полуницю в сотейнику з лимонним соком та цукром майже до кипіння.
Готові оладки полийте гарячим полуничним соусом та подавайте. Можна додати збиті вершки, або несолодкий йогурт. Можна навіть додати морозиво.
Також ви можете приготувати смачний лінивий торт "Наполеон" із готового тіста філо.