Під час подачі пиріг можна не тільки присипати цукровою пудрою, а й прикрасити гілочками м'яти.
Лимонний пиріг — класичний десерт із давньою історією. Його цитрусовий смак і ніжна текстура нікого не залишають байдужими. Пропонуємо приготувати його за рецептом із кулінарного блогу "Рецепты каждый день".
Дуже ніжний лимонний пиріг
Інгредієнти:
- сметана — 250 г;
- вершкове масло — 110 г;
- сода — 1/2 ч. л;
- борошно — 2 ст;
- лимон — 1,5 шт;
- цукор — 1 ст;
- жовток — 1 шт;
- цукрова пудра.
Спосіб приготування:
У глибокому посуді сметану змішати із содою, додати в цю масу розтоплене масло, все перемішати до однорідності. Поступово додавати борошно невеликими порціями: спочатку всипати півтори склянки, перевірити, чи не прилипає тісто, а потім висипати решту борошна. Замісити тісто і розділити його на дві рівні частини.
Лимони нарізати на невеликі шматочки разом зі шкіркою, перебити в блендері. Подрібнений лимон змішати з однією склянкою цукру.
Духовку нагріти до 180 градусів. Половину тіста викласти у форму, застелену пергаментом або змащену олією, як основу. Тісто розподілити по всій поверхні форми, зробити бортики. Викласти начинку рівномірно. Другою частиною закрити начинку. Змастити пиріг збитим жовтком і проткнути виделкою.
Випікати пиріг 30 хвилин до золотистості. Остудити, перед подачею на стіл присипати цукровою пудрою. Можна прикрасити його листочками м'яти.
Раніше Фокус писав, як приготувати дуже смачний жульєн у булочці.