Розділи
Матеріали

Король десертів: як приготувати класичний лимонний пиріг

Фото: t.me/topretsept/

Під час подачі пиріг можна не тільки присипати цукровою пудрою, а й прикрасити гілочками м'яти.

Лимонний пиріг — класичний десерт із давньою історією. Його цитрусовий смак і ніжна текстура нікого не залишають байдужими. Пропонуємо приготувати його за рецептом із кулінарного блогу "Рецепты каждый день".

Дуже ніжний лимонний пиріг

Інгредієнти:

  • сметана — 250 г;
  • вершкове масло — 110 г;
  • сода — 1/2 ч. л;
  • борошно — 2 ст;
  • лимон — 1,5 шт;
  • цукор — 1 ст;
  • жовток — 1 шт;
  • цукрова пудра.

Спосіб приготування:

У глибокому посуді сметану змішати із содою, додати в цю масу розтоплене масло, все перемішати до однорідності. Поступово додавати борошно невеликими порціями: спочатку всипати півтори склянки, перевірити, чи не прилипає тісто, а потім висипати решту борошна. Замісити тісто і розділити його на дві рівні частини.

Лимони нарізати на невеликі шматочки разом зі шкіркою, перебити в блендері. Подрібнений лимон змішати з однією склянкою цукру.

Духовку нагріти до 180 градусів. Половину тіста викласти у форму, застелену пергаментом або змащену олією, як основу. Тісто розподілити по всій поверхні форми, зробити бортики. Викласти начинку рівномірно. Другою частиною закрити начинку. Змастити пиріг збитим жовтком і проткнути виделкою.

Випікати пиріг 30 хвилин до золотистості. Остудити, перед подачею на стіл присипати цукровою пудрою. Можна прикрасити його листочками м'яти.

Раніше Фокус писав, як приготувати дуже смачний жульєн у булочці.