Ця смачна страва готується з м'яса та картоплі зі спеціями.
Грузинська кухня славиться своїми пряними смаками й ароматами. І якщо ви любите печеню, то спробуйте приготувати оджахурі. Це національна грузинська страва, яка складається з м'яса та картоплі, приправлених спеціями та зеленню.
Назва страви означає "сімейна" або "домашня", тому що вона готується у великій кількості та підходить для всієї родини. Існує багато варіантів приготування оджахурі, але в кулінарному блозі "На кухні у Мері" кулінарна блогерка пропонує приготувати оджахурі за одним із найпопулярніших і найпростіших рецептів.
Оджахурі
Інгредієнти:
- свинина — 500 г;
- картопля — 6 шт;
- помідори — 2 шт;
- дві цибулини;
- часник — 2 зубчики;
- свіжий базилік — 2 гілочки;
- приправа уцхо-сунелі — 2 ч. л.;
- петрушка — 3 гілочки;
- кінза — 3 гілочки;
- олія рослинна для смаження;
- сіль і перець до свого смаку.
М'ясо помийте, просушіть і наріжте кубиками. Обсмажте його на олії на сильному вогні до золотистої скоринки, періодично перемішуючи.
Цибулю очистить і наріжте півкільцями. Додайте її до м'яса і смажте разом до м'якості цибулі, посоліть і поперчіть за смаком.
Картоплю очистить і наріжте часточками. Обсмажте її окремо на олії до золотистого кольору.
Помідори наріжте часточками, видаливши плодоніжки.
Часник очистить і подрібніть, або пропустіть через прес. Зелень дрібно наріжте. До слова, її можна взяти більше. За своїм смаком. Страва має бути пряною.
Обсмажену картоплю додайте до м'яса з цибулею, також покладіть часник, зелень і приправу уцхо-сунелі. Перемішайте все добре.
Додайте помідори й обсмажте все разом на сильному вогні ще кілька хвилин, щоб помідори прогрілися, але не розвалилися.
Зніміть сковорідку з вогню, накрийте кришкою і дайте оджахурі настоятися хвилин 10. Розкладіть оджахурі по тарілках, посипте свіжою зеленню і подавайте гарячим.
Також ви можете приготувати смачні рулетики з баклажанів за грузинським рецептом.