Це неймовірно проста страва, яку дуже просто приготувати.
Нині сезон кабачків і цукіні, а отже можна їсти їх у вигляді рагу, котлет і навіть начинки для пирогів. А можна швидко їх замаринувати і подавати до м'ясних і рибних страв під час літнього обіду.
Усе, що вам потрібно, це кілька хороших невеликих кабачків і мандоліна, щоб нарізати їх дуже тонкими скибочками. Маринад з олією і лимоном приготується за хвилину, рецепт не вимагає термічної обробки, але кабачки потрібно залишити настоятися мінімум на годину. Рецепт був опублікований на сайті Cucchiaio.
Швидкі мариновані кабачки
Інгредієнти:
- 3 або 4 кабачки;
- 1 лимон;
- 80 г оливкової олії;
- сушений орегано (замість нього можна взяти трохи м'яти);
- 1 зубчик часнику;
- сіль і перець.
Щоб приготувати сирі мариновані кабачки, наріжте кабачки тонкими скибочками-стрічками за допомогою мандоліни. Змішайте лимонний сік з олією, сіллю і перцем за допомогою вінчика або ручного блендера.
У квадратну форму для запікання викладіть шар скибочок кабачків, посипте сушеним орегано, викладіть кілька пелюсток часнику і полийте маринадом. Продовжуйте викладати шари, поки не закінчаться всі кабачки. Залиште маринуватися на годину. Але чим довше маринувати, тим насиченішим стане смак.
Замариновані в такий спосіб кабачки можна подавати до запеченої пасти. Наприклад, до пасти в сицилійському стилі. Вона готується зі смачним томатним соусом, шинкою та смаженими баклажанами.