Сирники зазвичай готують солодкими і подають із джемом, але солоними вони також дуже смачні.
Сирники — це національна українська страва і кожен кулінар має свій рецепт їхнього приготування. Зазвичай сирники готують із цукром та ваніллю. А потім подають зі свіжими ягодами, або варенням.
Але їх можна зробити й основною стравою, а не десертом. Солоні сирники — це дуже смачно. Рецептом поділилася відомий шеф-кухарка Валентина Саєнко.
Солоні сирники
Інгредієнти:
- сир 5% — 300 г;
- жовток — 1 шт;
- томати в'ялені — 3 шт;
- зелень — 10 г;
- сир твердий (пармезан, чеддер, сулугуні) — 10 г;
- манка — 20 г;
- борошно.
Сир потрібно взяти сухий, без зайвої рідини. Перетираємо його через сито в окрему миску.
В'ялені томати ріжемо подрібніше, також дрібно ріжемо зелень, а сир натираємо на дрібній тертці. Якщо використовуєте сир пармезан, то він уже часто подається натертим.
Додайте томати, зелень і сир до сиру, всипте манку, посоліть і додайте яєчний жовток. Дайте суміші постояти 10-15 хвилин, щоб манка ввібрала вологу. А можна замішати все разом і відправити в холодильник на ніч.
Присипте стіл борошном, викладіть сир і сформуйте ковбаску. Наріжте майбутні сирники, обваляйте в борошні та смажте на середньому вогні з двох боків. Подавайте зі сметаною, несолодким йогуртом або соусом дзадзікі.
Також ви можете приготувати з сиру смачну легку запіканку.