Легка та смачна. Рецепт сирної запіканки без борошна
Це чудова страва для тих, хто не любить у спеку стояти біля плити.
Сирна запіканка чудово підходить для літнього меню. Адже її можна приготувати про запас, залишити в холодильнику, а потім подавати на сніданок, обід і вечерю зі свіжими фруктами, ягодами, шоколадом або м'ятою.
У рецепті, який опублікувала кулінарна блогерка Христина Булезюк, немає борошна, натомість є трохи манки. Запіканка виходить ніжно і дуже смачною. А готується за пів години в духовці. Головне, правильно змішати всі інгредієнти.
Сирна запіканка без борошна
Інгредієнти:
- 600 г сиру;
- 5 яєць;
- 6 ст. л. цукру;
- 6 ст. л. манки;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- трохи кориці;
- 50 г вершкового масла;
- 3 ст. л. родзинок.
Кладемо сир у миску і збиваємо блендером, потроху додаємо манку, яйця, потім цукор і ванільний цукор. Ванільний цукор можна замінити звичайною ваніллю, або екстрактом. Можете всипати трохи кориці, якщо любите. Вмішуємо родзинки. Якщо не любите, можна додати курагу, або будь-які інші сухофрукти. Смачно виходить також із сушеною вишнею. А можна взагалі нічого не додавати.
Форму змащуємо вершковим маслом. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Заготівлю для запіканки викладаємо у форму, накриваємо фольгою і запікаємо близько 20 хвилин. Після знімаємо фольгу і печемо ще пів години за тієї ж температури. Готову запіканку змащуємо вершковим маслом.
Другого дня можна їсти підігрітою, за цим рецептом запіканка виходить завжди, головне вибрати смачний, не кислий сир.
Також ви можете приготувати смачний пиріг з абрикосами. Ще одна чудова літня страва.
У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!