Тирамісу є фірмовим італійським десертом, і його можна приготувати зі свіжими фруктами.
Тирамісу — один із найулюбленіших і найпопулярніших у світі десертів. Зазвичай довге печиво савоярді, основу цього десерту, просочують міцною кавою, але можна зробити його й без характерного гіркуватого присмаку — зі свіжими соковитими персиками.
Рецепт був опублікований на сайті La cucina italiana.
Персикове тирамісу
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 80 г цукру;
- 500 г маскарпоне;
- 300 г персиків;
- 20 печива савоярді;
- молоко.
Спочатку наріжте персики кубиками, залишивши два для прикрашання. Потім відокремте жовтки від білків і збийте білки міксером.
Жовтки збийте в мисці разом із цукром, доки не отримаєте білувату й пінисту суміш, у яку додайте маскарпоне.
Продовжуйте перемішувати електричним вінчиком. Тепер додайте раніше збиті яєчні білки, перемішуючи масу знизу вгору. В цей момент додайте персики, нарізані невеликими шматочками, та знову акуратно перемішайте.
В окрему миску налийте трохи молока, у якому ви будете замочувати савоярді. Викладіть їх у зручну квадратну форму, влийте крем і розрівняйте. Повторюйте шари, поки форма не буде заповнена.
Прикрасьте поверхню часточками персика. Поставте персикове тирамісу в холодильник для застигання мінімум на 3 години. Також можна приготувати тирамісу з будь-якими фруктами або ягодами, які вам подобаються.
Якщо у вас залишився персикове тирамісу, зберігайте його в щільно закритому герметичному контейнері в холодильнику не більш ніж два дні.
Також ви можете приготувати дуже смачний торт "Шантильї" із заварним кремом.