Розділи
Матеріали

Дуже смачна заготівля на зиму: як приготувати джем із гарбуза

Дар'я Бережна
Фото: Скриншот | Варення з гарбуза

Цей джем точно потішить вас узимку. Його можна додавати до млинців і тостів.

Скоро буде сезон гарбуза, і гарбуз уже почав з'являтися на ринку. Тож час готувати гарбузовий джем. Це простий, універсальний і недорогий рецепт, який також підходить для тих, хто дотримується вегетаріанської або веганської дієти.

Це варення, або джем із гарбуза, чудово поєднується як із блакитними, так і з дуже витриманими сирами, а також ідеально підходить для млинців чи тостів. Готується гарбузовий джем справді просто, як пишуть на сайті Cucchiaio, і всього за годину можна буде заповнити попередньо стерилізовані банки та залишити їх остигати.

Зазначені в рецепті інгредієнти підійдуть для приготування 4 баночок по 250 грамів кожна.

Джем із гарбуза

Інгредієнти:

  • 1 кг м'якоті гарбуза;
  • 300 г цукру;
  • 1 стручок ванілі.

Готувати варення з гарбуза нескладно. М'якоть гарбуза наріжте кубиками і перекладіть у каструлю з цукром.

Перемішайте, розріжте стручок ванілі уздовж, вийміть насіння, що міститься всередині, і додайте його до гарбуза. Влийте 100 мл води, накрийте каструлю кришкою і варіть варення на повільному вогні приблизно 15-20 хвилин.

У цей момент зніміть кришку, перемішайте ложкою і варіть ще 35-40 хвилин або поки гарбуз не почне розвалюватися. Розкладіть по стерилізованих банках і залиште остигати. Подавайте гарбузове варення з млинцями, або тостами. Або ж як доповнення до блакитних чи дуже витриманих сирів.

Також ви можете приготувати смачний джем із кавуна на зиму.