Розділи
Матеріали

Майже як піца: рецепт запеченої на сковороді картоплі з помідорами

Дар'я Бережна
Фото: Скриншот | Запіканка з картоплі

Це простий рецепт дуже смачної страви.

Картопляна запіканка на пательні, або піцайоло — це простий рецепт смачної страви. У ній чудово поєднуються томатний соус, моцарела, орегано і базилік. І, звісно, картопля. Помідори, моцарела і базилік: цих трьох інгредієнтів достатньо, щоб одразу викликати в пам'яті смак однієї з наших улюблених страв — піци.

І з тими ж трьома інгредієнтами, а також основою з відвареної картоплі можна урізноманітнити цю страву. Цікаво, але як основу цієї страви, замість картоплі, можна використовувати м'ясний фарш, або скибочки курячого філе. Рецептом картоплі піццайола поділилися на сайті Cucchiaio.

Запіканка з картоплі

Інгредієнти:

  • 600 г картоплі;
  • 400 мл томатного пюре;
  • 125 г сиру моцарела;
  • 3 столові ложки тертого сиру пармезан;
  • 1 зубчик часнику;
  • кілька листків базиліку;
  • сушений орегано;
  • оливкова олія, сіль, перець.

Щоб приготувати картоплю алла піцайоло, спочатку помістіть неочищену картоплю в каструлю з холодною водою і доведіть до кипіння. Варіть бульби близько 40 хвилин або до готовності. Злийте воду, очистить картоплю й остудіть.

У сковорідці розігрійте олію і киньте туди розрізаний навпіл зубчик часнику. Коли він віддасть свій аромат — видаліть його.

Додайте томатне пюре, кілька листків базиліку і приправте сіллю та перцем. Доведіть соус до кипіння і готуйте 10 хвилин. Після приберіть із вогню.

Налийте тонкий шар томатного соусу в пательню, викладіть шар картоплі, нарізаної скибочками завтовшки 6-7 мм.

Полийте соусом і додайте картоплю, що залишилася. Посипте орегано до свого смаку і поставте на вогонь. Томіть під кришкою близько 10 хвилин. Потім додайте тертий сир пармезан і нарізану моцарелу.

Знову накрийте кришкою і поверніть на вогонь на час, необхідний для того, щоб сир розплавився. Подавайте страву гарячою.

До такої картоплі чудово підійде свіжий салат із куркою і селерою.