Це проста і дуже смачна заготовка на зиму.
Якщо вам подобаються баклажани і ви любите робити запаси на зиму — то цей рецепт для вас. Баклажани в томатно-часниковому соусі — це дуже смачно. Гострий соус і скибочки баклажанів можуть стати смачним гарніром, а також ними можна доповнити м'ясні страви, спагеті, каші та страви з картоплі. Фокус розповість, як приготувати цю смачну закуску.
Готується вона швидко — приблизно годину.
Баклажани в томатно-часниковому соусі
Інгредієнти:
- баклажани — 1 кг;
- помідори — 1 кг;
- часник — 130 г (близько трьох головок);
- цукор — 35 г;
- сіль — 30 г;
- оцет столовий 9 % — 15 мл (1 ст. ложка).
Для початку простерилізуйте банки та кришки. І залиште сохнути на чистому рушнику. Баклажани помийте, обріжте кінчики та наріжте кружечками завтовшки 1,5 см.
Складіть баклажани в миску і посипте половиною порції солі. Перемішайте і залиште хвилин на двадцять. Це потрібно, щоб позбутися зайвої рідини. Сік, що виділився, — злийте.
Після потрібно очистити від шкірки помідори. Надріжте хрестоподібно, залийте окропом і залиште на кілька хвилин. Після шкірка легко зніметься.
Часник очистить і разом із помідорами подрібніть у пюре.
Томатний соус із часником перелийте в каструлю і варіть без кришки хвилин десять, помішуючи на маленькому вогні. Додайте до соусу баклажани. Варіть ще хвилин 20. Баклажани мають зберегти форму і залишатися пружними, тож не переваріть. Всипте сіль і цукор, додайте оцет. Варіть ще п'ять хвилин.
Після розкладіть заготівлю по банках. Закрийте банки кришками, переверніть догори дном і залиште застигати. Зберігайте в темному і прохолодному місці.
Також спробуйте приготувати на зиму швидкий овочевий салат.