Тірамісу зазвичай готують із кавою та какао, але цей ніжний десерт можна зробити більш літнім.
Тирамісу славиться своїм ніжним смаком і тим фактом, що для його приготуванняі не потрібна духовка. Тож його цілком можна назвати літнім десертом.
Тирамісу — найулюбленіший і найпопулярніший десерт італійської кухні. І готується він також із фруктами.
Одним із таких десертів є лимонний тирамісу. Це дуже простий у приготуванні десерт, який вдало доповнюють білий шоколад і свіжа м'ята, пишуть на кулінарному сайті Cucchiaio.
Холодний десерт ідеально підходить для завершення літніх обідів і вечерь. Також врахуйте, що його можна приготувати і в порційних формочках.
Лимонний тирамісу
Інгредієнти:
- 200 г печива савоярді;
- 400 г маскарпоне;
- 4 жовтки;
- 2 яєчні білки;
- 150 г цукрового піску;
- 100 г білого шоколаду;
- 1 склянка лимончелло;
- свіжа м'ята;
- цедра 1 лимона.
Щоб приготувати лимонний тирамісу, злегка змочіть савоярді в лимончелло і розкладіть їх рядком в обраній формі для запікання. У мисці збийте яєчні жовтки з цукром за допомогою електричного міксера, поки не отримаєте пінисту суміш.
Додайте маскарпоне і натерту цедру 1/2 лимона і продовжуйте збивати, поки не отримаєте однорідну суміш. Потім додайте збиті яєчні білки, дуже обережно, рухаючись знизу вгору. Для цієї операції допоможіть собі шпателем або дерев'яною ложкою.
Викладіть половину крему з маскарпоне на шар печива і натріть на тертці білий шоколад. Викладіть ще один шар печива, просоченого лимончелло, і закінчіть кремом із маскарпоне.
Поставте в холодильник для застигання щонайменше на 3 години. Безпосередньо перед подачею прикрасьте лимонний тирамісу цедрою, нарізаною тонкими смужками, пластівцями білого шоколаду та листочками м'яти.
Якщо вам подобається тирамісу, спробуйте приготувати персиковий варіант цього найніжнішого десерту.