Для заготівлі краще брати міцні молоді огірки без пошкоджень. Оптимальний об'єм банки — 1 літр.
Огірки в томатному соку — не тільки дуже смачна закатка на зиму, а ще й можливість переробити помідори, які з якихось причин не придатні для закачування цілими. Така страва — це смачна добавка до гарнірів взимку і не менш цікава закуска навіть для святкового столу. Як їх приготувати, розповіли в кулінарному блозі "Домашня консервація".
Огірки в томатному соку
Інгредієнти:
- помідори або томатний сік;
- огірки;
- листя хрону, кріп, часник, чорний перець горошком;
- цукор і сіль – за смаком;
- болгарський перець;
- гострий перець;
- оцет 9%.
Кількість інгредієнтів визначається від розміру банки. Огірки необхідно брати молоді та міцні, без пошкоджень.
Спосіб приготування:
Помідори перекрутити на томатний сік, додати сіль, цукор і кілька лаврових листів (з розрахунку на літрову банку), закип'ятити.
На дно банки покласти листя хрону, кріп, кілька зубчиків часнику і горошин запашного перцю.
Перець очистити від серцевини, порізати на смужки.
Викласти в банку помиті огірки, попередньо зрізавши кінчики, між ними розмістити кілька язичків перцю. У кожну літрову банку влити чайну ложку оцту і залити гарячим томатним соком.
Поставити банки на стерилізацію в каструлю з киплячою водою, дно якої застелене тканинною серветкою або рушником. Літрова банка повинна стерилізуватися 7-10 хвилин. Після цього банки закатати кришками, перевернути й укутати до повного охолодження, після чого — перенести в льох.
Раніше Фокус писав, як приготувати на зиму смачне лечо з квасолею.