Розділи
Матеріали

Пікантна страва за простим рецептом: як приготувати кисло-солодкий салат із куркою та перцем

Дар'я Бережна
Фото: Скриншот | Кисло-солодкий салат із куркою та перцем

Кисло-солодкий салат із куркою та перцем — це швидкий і простий рецепт барвистого та смачного літнього салату.

Кисло-солодкий салат із куркою та перцем — це універсальна страва, яка підійде як для обіду, так і для вечері в компанії друзів. Особливої нотки надає по-справжньому смачна приправа: смачний соус із гірчицею, олією та каперсами. Та цю заправку можна використовувати і для інших салатів, або просто для запеченої птиці чи риби. Смачним рецептом поділилися на сайті Cucchiaio.

Кисло-солодкий салат із куркою та перцем

Інгредієнти:

  • 1 ціла куряча грудка;
  • 300 г кисло-солодкого цвітного перцю;
  • 1/2 склянки білого сухого вина;
  • Для соусу:
  • 4 столові ложки оливкової олії;
  • 2 столові ложки солодкої гірчиці;
  • 2 столові ложки каперсів;
  • білий оцет;
  • сіль.

Приготувати цей кисло-солодкий салат із куркою та перцем дуже просто. У каструлі нагрійте півлітра підсоленої води з вином, доведіть до кипіння розділену надвоє курячу грудку та варіть 15 хвилин. А поки займіться кисло-солодким перцем.

Ретельно вимийте та обсушіть перець. Наріжте довгими скибочками й обсмажте на сковороді з олією та сіллю. Коли перець буде майже готовий, додайте цукор і почекайте, поки перець карамелізується, а потім додайте оцет. Дати йому випаруватися і додайте нарізану свіжу петрушку.

Приготуйте соус: у мисці емульгуйте олію з гірчицею, добре осушеними каперсами, дрібкою солі та невеликою кількістю білого оцту.

Злийте воду з курячої грудки, розріжте її на скибочки та викладіть у салатник або сервірувальне блюдо. Заправте половиною приготованого соусу.

Додайте нарізаний перець, перемішайте і приправте, повільно вливаючи соус, що залишився. Кисло-солодкий салат із куркою та перцем готовий.

Якщо любите салати, спробуйте приготувати смачний шведський картопляний салат.