Це дуже проста страва, яку можна приготувати і на святковий стіл, і просто так.
Якщо вам подобається лаваш із начинкою, то спробуйте приготувати його за цим простим рецептом. Начинку для лаваша, втім, можна використовувати і для начинки яєць, і просто як намазку на бутерброди.
А якщо цей паштет із курки, волоських горіхів і сиру загорнути в тонкий лаваш, то вийде оригінальна закуска. Рулет із лаваша доповнить обід або вечерю і прикрасить святковий стіл. Фокус розповість, як його приготувати.
Рулет із лаваша з куркою
Інгредієнти:
- тонкий лаваш;
- куряче філе — 200 г;
- твердий сир — 100 г;
- цибуля ріпчаста;
- майонез — 2 ст. л.;
- мариновані огірки — 1 шт;
- волоські горіхи — 30 г;
- сіль, зелень.
Куряче філе промийте під проточною водою та відваріть у підсоленій воді. Достатньо варити близько 20 хвилин з моменту закипання бульйону, якщо філе невелике. Можна використовувати й інше куряче м'ясо.
Коли м'ясо охолоне, наріжте його на невеликі шматочки. Твердий сир натріть на тертці.
Маринований огірок наріжте кубиками.
Волоські горіхи просушіть на сухій сковорідці, або в духовці та подрібніть.
Свіжу зелень кропу та петрушки наріжте дрібно. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння та наріжте кубиками.
Усі приготовані інгредієнти подрібніть у блендері, але нехай маса не буде зовсім однорідною, нехай відчуваються шматочки горіхів і м'яса.
Заправте начинку для рулету майонезом. Якщо начинка на смак здається недостатньо солоною, додайте сіль за смаком і перемішайте.
Змастіть лаваш начинкою і згорніть у рулет. Загорніть рулет із лаваша в харчову плівку і приберіть на півгодини в холодильник. Ваша смачна закуска готова. Наріжте рулет гострим ножем на скибочки. Майонез можна замінити несолодким йогуртом.
Також ви можете приготувати лаваш удома. Це проста страва з доступних інгредієнтів.