Цей торт ідеально підійде тим, хто любить десерти на основі кави.
"Чарівний кавовий торт" — це десерт, який ідеально підходить для тих, хто любить десерти на основі кави. І головне, його дуже просто готувати.
Щоб приготувати цей торт, вам не знадобляться будь-які спеціальні інструменти, все, що вам потрібно, це електричний міксер для збивання інгредієнтів і кілька мисок. Рецептом поділилися на сайті Sonia Peronaci.
Основа торта складається з темнішого і щільнішого шару, за яким слідує центральний шар, що характеризується світлішим кольором і щільнішою консистенцією.
Коли торт буде готовий, розріжте його на квадрати і подавайте з порцією збитих вершків або кулькою вершкового морозива.
Інгредієнти розраховані на форму для торта розміром 20х25 см.
Кавовий торт
Інгредієнти:
- вершкове масло — 125 г;
- 4 яйця;
- цукрова пудра — 150 г;
- борошно — 115 г;
- молоко — 380 г;
- еспресо — 120 г;
- дрібка солі.
Щоб приготувати чарівний кавовий торт, почніть з розтоплення вершкового масла і дайте йому охолонути до кімнатної температури. Приготуйте каву еспресо.
Тепер відокремте яєчні білки від жовтків і збийте жовтки в мисці з цукром. Продовжуйте протягом 10 хвилин, щоб отримати легку та пінисту суміш.
Потім додайте розтоплене вершкове масло кімнатної температури.
Тепер додайте просіяне борошно і добре перемішайте, перемішуючи вручну знизу вгору.
Додайте каву в молоко кімнатної температури, а потім повільно влийте її в суміш, завжди добре перемішуючи.
В іншій мисці збийте яєчні білки до стійких піків.
Додайте в суміш яєчні білки і дуже акуратно перемішайте від низу до верху.
Вистеліть форму папером для випічки.
Готуйте в попередньо розігрітій статичній духовці за температури 150° приблизно 80 хвилин. Після приготування дістаньте пиріг із духовки і дайте йому повністю охолонути спочатку за кімнатної температури, а потім у холодильнику, накривши харчовою плівкою: на це піде щонайменше дві години.
Тепер, коли він готовий, розгорніть його і наріжте прямокутними шматочками дуже гострим ножем. Усе, що вам потрібно зробити тепер, це посипати свій чарівний кавовий торт цукровою пудрою і насолоджуватися смаком.
Також ви можете приготувати ніжний торт із великою кількістю смачного крему.