Такі пиріжки особливо гарні на вечерю та як перекус.
Якщо любите картоплю, м'ясний фарш і пиріжки — то ці пиріжки вам ідеально підійдуть. Рецептом поділилися на сайті La Maistas.
Картопляні пиріжки
Інгредієнти:
Для тіста:
- 15 картоплин (середнього розміру, крохмалистої);
- 2 яйця;
- 3 ст. ложки борошна;
- 3 ст. ложки крохмалю;
- 1 ч. л. солі.
Для начинки:
- фарш із індички — 300 гр;
- невелика цибулина;
- сіль, чорний перець.
Для соусу:
- сметана — 150 гр;
- молоко — 1 ст. л.;
- вершкове масло — 1 ч. л.;
- часник, кріп.
Картоплю зваріть у мундирі й очистіть, коли вона охолоне. Потім розімніть у пюре, додайте яйця, борошно, крохмаль, сіль і все добре вимісіть. Вміст крохмалю в картоплі різний, тому, якщо маса має надто липкий вигляд і злипається, додайте ще трохи крохмалю.
Фарш обсмажте на сковороді, додайте дрібно нарізану цибулю. Наприкінці приправте сіллю та чорним перцем.
Сформуйте з картопляної маси оладки, помістивши всередину м'ясну начинку.
Розігрійте сковорідку з рослинною олією та обсмажте в ній пиріжки на середньому вогні, обсмажуючи з обох боків до красивої рум'яної скоринки. Готові пиріжки перекладіть у миску з кришкою, щоб вони не надто охололи.
Для соусу на сковороді розтопіть вершкове масло, додайте дрібно нарізаний часник. Заливаємо сметаною та молоком із борошном. Нагрівайте кілька хвилин, поки соус не загусне, а потім додайте кріп.
А на десерт ви можете приготувати хрусткі пиріжки з вишнею, як у відомому фаст-фуді.