Розділи
Матеріали

Найсмачніші: як приготувати ідеальні картопляні пиріжки з начинкою

Дар'я Бережна
Фото: lifehacker | Картопляні пиріжки

Такі пиріжки особливо гарні на вечерю та як перекус.

Якщо любите картоплю, м'ясний фарш і пиріжки — то ці пиріжки вам ідеально підійдуть. Рецептом поділилися на сайті La Maistas.

Картопляні пиріжки

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 15 картоплин (середнього розміру, крохмалистої);
  • 2 яйця;
  • 3 ст. ложки борошна;
  • 3 ст. ложки крохмалю;
  • 1 ч. л. солі.

Для начинки:

  • фарш із індички — 300 гр;
  • невелика цибулина;
  • сіль, чорний перець.

Для соусу:

  • сметана — 150 гр;
  • молоко — 1 ст. л.;
  • вершкове масло — 1 ч. л.;
  • часник, кріп.

Картоплю зваріть у мундирі й очистіть, коли вона охолоне. Потім розімніть у пюре, додайте яйця, борошно, крохмаль, сіль і все добре вимісіть. Вміст крохмалю в картоплі різний, тому, якщо маса має надто липкий вигляд і злипається, додайте ще трохи крохмалю.

Фарш обсмажте на сковороді, додайте дрібно нарізану цибулю. Наприкінці приправте сіллю та чорним перцем.

Сформуйте з картопляної маси оладки, помістивши всередину м'ясну начинку.

Розігрійте сковорідку з рослинною олією та обсмажте в ній пиріжки на середньому вогні, обсмажуючи з обох боків до красивої рум'яної скоринки. Готові пиріжки перекладіть у миску з кришкою, щоб вони не надто охололи.

Для соусу на сковороді розтопіть вершкове масло, додайте дрібно нарізаний часник. Заливаємо сметаною та молоком із борошном. Нагрівайте кілька хвилин, поки соус не загусне, а потім додайте кріп.

А на десерт ви можете приготувати хрусткі пиріжки з вишнею, як у відомому фаст-фуді.