Чому цю страву називають "кроликом" — неясно. По суті це велика запечена котлета. І це дуже смачно.
Якщо ви любите котлети та використовувати м'ясний фарш під час готування, то спробуйте страву, яку в Литві називають "Фальшивим кроликом".
В інших країнах його називають "м'ясним хлібом", а по суті, це велика запечена котлета, яку зручно нарізати на апетитні скибки та подавати до столу. Зазвичай його готують на Великдень, але це така проста і смачна страва, що не варто чекати свята, щоб нею поласувати, рецептом поділилися La Maistas.
Фальшивий кролик із фаршу
Інгредієнти:
- свинячий фарш — 500 грам;
- філе індички — 500 грамів;
- 1 яблуко;
- 1 морква;
- 2 скибочки багета;
- 100 мл молока;
- 1 цибулина;
- 1 яйце;
- часник;
- солодка паприка — 1 ч. л.;
- сушений орегано — 1 ч. л.;
- мелений чорний перець, сіль, олія.
Змішайте свинячий фарш і фарш з індички. У принципі, індичину можна замінити курятиною. Але з фаршем із грудки індички вийде смачніше. Додайте яйце та спеції.
Залийте багет молоком і дайте йому просочитися.
Моркву натріть на крупній тертці, пропустіть часник через прес, наріжте цибулю дуже дрібно. Нагрійте олію на сковороді. Додайте цибулю та моркву. Обсмажте, додайте часник. Смажте, поки овочі не стануть м'якими.
Очистить яблуко і натріть його на крупній тертці.
У миску з м'ясом додати обсмажені овочі, просочений молоком багет, перемішайте. Додайте яблуко. Усе добре перемішуємо. Формуємо округлий овал — нашого фальшивого кролика. Викладаємо у форму, застелену папером для випічки.
Випікаємо "кролика" в розігрітій до 180 градусів духовці близько 50 хвилин.
До такої страви ідеально підійде рис, або картопляне пюре.