Родзинка цієї страви — в її заправці.
Салат олів'є у багатьох асоціюється з новорічними святами, проте зараз цю страву часто готують і у звичайні, не святкові дні, оскільки вона ситна, смачна та чудово підходить до будь-якого гарніру. Пропонуємо вам рецепт олів'є, яке не позначиться на фігурі, але не розчарує своїм смаком. Як приготувати низькокалорійний улюблений салат, розповіли в блозі "Рецепти щодня".
Низькокалорійне олів'є
Інгредієнти:
- куряче філе – 200 г;
- картопля – 1 шт;
- морква – 1 шт;
- огірок свіжий – 1 шт;
- огірок маринований – 1 шт;
- зелений горошок – 100 г;
- м'який сир – 60 г;
- гірчиця – 10 г;
- лимонний сік – 10 мл;
- яйце – 3 шт.
Спосіб приготування:
Куряче філе відварити в підсоленій воді, яйця, картоплю і моркву зварити до готовності. Із двох яєць витягти жовтки. Вони будуть використані для приготування заправки.
Порізати всі інгредієнти невеликими кубиками і скласти в глибоку миску.
Для приготування заправки для салату необхідно розтерти жовтки і змішати їх із сиром, гірчицею і лимонним соком
Салат трохи посолити і поперчити за смаком, добре перемішати і заправити приготованим соусом.
Раніше Фокус писав, як приготувати олів'є на іспанський манер.