Розділи
Матеріали

Низкокалорийный оливье: рецепт любимого салата без вреда для фигуры

Оксана Ханас
Фото: t.me/topretsept

Родзинка цієї страви — в її заправці.

Салат олів'є у багатьох асоціюється з новорічними святами, проте зараз цю страву часто готують і у звичайні, не святкові дні, оскільки вона ситна, смачна та чудово підходить до будь-якого гарніру. Пропонуємо вам рецепт олів'є, яке не позначиться на фігурі, але не розчарує своїм смаком. Як приготувати низькокалорійний улюблений салат, розповіли в блозі "Рецепти щодня".

Низькокалорійне олів'є

Інгредієнти:

  • куряче філе – 200 г;
  • картопля – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • огірок свіжий – 1 шт;
  • огірок маринований – 1 шт;
  • зелений горошок – 100 г;
  • м'який сир – 60 г;
  • гірчиця – 10 г;
  • лимонний сік – 10 мл;
  • яйце – 3 шт.

Спосіб приготування:

Куряче філе відварити в підсоленій воді, яйця, картоплю і моркву зварити до готовності. Із двох яєць витягти жовтки. Вони будуть використані для приготування заправки.

Порізати всі інгредієнти невеликими кубиками і скласти в глибоку миску.

Для приготування заправки для салату необхідно розтерти жовтки і змішати їх із сиром, гірчицею і лимонним соком

Салат трохи посолити і поперчити за смаком, добре перемішати і заправити приготованим соусом.

Раніше Фокус писав, як приготувати олів'є на іспанський манер.