Капуста, заквашена за цим рецептом, виходить дуже хрусткою і смачною.
Якщо ви любите квашену капусту, то зараз її саме час приготувати про запас. За цим старовинним литовським рецептом вона виходить винятково хрусткою і смачною. І чудово доповнить м'ясні страви. Способом приготування поділилися на сайті La Maistas.
Квашена капуста
Інгредієнти:
- капуста — 5 кг;
- 5 морквин;
- сіль — 5 ст. л.;
- кмин 3 ч. л.
Наріжте капусту соломкою, ножем, або за допомогою шатківниці. Складіть у велику миску. Морквину натріть на крупній тертці та додайте до капусти. Додайте сіль і кмин.
Далі капусту потрібно розм'якшити. Її можна відбити, наприклад товкачиком, або качалкою. А можна пом'яти руками, щоб вона пустила сік.
Якщо квасите капусту в банці — кладіть її туди і добре трамбуйте. Якщо у відрі — то складайте туди і добре приминайте, щоб вона щільно лежала. У відрі капусту можна притиснути якимось вантажем. У банці — просто прикрийте чистим рушником горлечко.
Капуста кваситиметься за кімнатної температури 4-6 днів (точний час залежить як від самої капусти, так і від кімнатної температури). Щодня протикайте капусту довгою дерев'яною палицею, щоб випустити газ, який виділяється в процесі бродіння. Через три дні вже можна пробувати.
Коли капуста закваситься до такої міри, як вас влаштовує, і ви квасили її у відрі, розкладайте її в трилітрових банках, сильно притискаючи, щоб не було повітряних проміжків, і вся капуста вкрилася соком. Банки закрийте пластиковими кришками і приберіть у прохолодне місце: льох, на балкон, або в холодильник.
Також ви можете приготувати ще одну смачну страву з литовської кухні: "фальшивого кролика".