Розділи
Матеріали

Почти винегрет, но вкуснее: рецепт овощного салата с сельдью

Дар'я Бережна
Фото: Скриншот | Салат із кукурудзою та оселедцем

Якщо ви любите овочеві салати, то цей точно вам підійде.

Цей салат нагадує вінегрет, а трохи мексиканського смаку йому додає консервована кукурудза. До нього можна додати консервований тунець, або запечену курку, а якщо зробити його з філе маринованого оселедця, то він додасть оригінального приємного смаку. Рецептом поділилися на сайті LaMaistas.

Овочевий салат з оселедцем

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 200 г філе оселедця;
  • 150 г консервованої квасолі (краще використовувати червону);
  • 150 г консервованої кукурудзи;
  • 1 морква (середнього розміру);
  • 1 червоний перець;
  • 1 червона цибулина;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ч. л. сушеного орегано;
  • 0,5 ч. л. меленого кмину;
  • 0,5 ч. л. копченої паприки.

Моркву натріть на великій тертці, а солодкий червоний перець поріжте кубиками. На сковорідку налийте трохи оливкової олії, розігрійте, додайте моркву та перець і трохи обсмажте, щоб вони розм'якшилися, але не втратили форму.

Злийте маринад з оселедця, наріжте його довгими шматочками, покладіть у миску.

Консервовану квасолю і кукурудзу викладіть у сито, промийте під проточною водою, добре злийте воду і додайте до оселедця.

Цибулю очистіть, дрібно наріжте і додайте до інших інгредієнтів.

У миску з підготовленими інгредієнтами додайте моркву і перець, орегано, кмин, порошок паприки, полийте оливковою олією, додайте нарізаний часник, якщо хочете, і добре перемішайте.

Також ви можете приготувати смачну оригінальну страву — картопляний салат зі сметаною.