Якщо ви любите піцу, але хочете спробувати щось нове — цей рецепт для вас.
Піца з кабачків це чудова страва для сезону цього овоча. Вона просто готується і вам не доведеться замішувати тісто. Головне, добре віджати зайву рідину з кабачків.
А щоб піца добре пропеклася, змастіть форму рослинною олією і посипте панірувальними сухарями. Фокус розповість, як її приготувати.
Піца з кабачків
Інгредієнти:
- кабачки 500 г;
- борошно 200 г;
- 2 яйця;
- сир 150 г;
- помідори чері 3 шт;
- 2 зубчики часнику;
- петрушка;
- оливкова олія — 1 ст. л.;
- панірувальні сухарі — 2 ст. л.;
- сіль, свіжомелений чорний перець.
Кабачки очистить від шкірки, видаліть велике насіння і відріжте плодоніжку. Натріть м'якоть на крупній тертці, посоліть і залиште на 10 хвилин мінімум. А потім добре відіжміть зайву рідину через сито.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму діаметром 26-28 см змастіть рослинною олією і посипте панірувальними сухарями. Можна просто застелити форму пергаментом.
Часник пропустіть через прес, петрушку дрібно наріжте. Помідори чері розріжте на половинки. Натріть сир.
Просійте борошно з розпушувачем і змішайте з тертими кабачками. Додайте яйця, часник і зелень, приправте перцем.
Ретельно перемішайте тісто з кабачків і викладіть у форму, розрівняйте, розкладіть помідори зрізом догори. Випікайте піцу з кабачків близько 30 хвилин. Потім посипте тертим сиром і печіть ще хвилин десять.
Вийміть форму і залиште в ній піцу на 10 хвилин, потім перекладіть на блюдо, розріжте і подавайте.
Також у таку піцу можна додати печериці, салямі, або оливки. Сир також може бути будь-яким.
А якщо ви віддаєте перевагу все-таки традиційній піці, спробуйте оригінальну піцу "Цезар".