Іноді таку страву називають "лінивими голубцями", але в ній немає рису.
Приготувати капустяну запіканку з м'ясним фаршем у духовці дуже просто. Якщо вам подобається це поєднання продуктів, то така страва може стати приємною заміною голубцям. І з нею менше клопоту. Фокус розповість, як її приготувати.
Запіканка з фаршу та капусти
Інгредієнти:
- сухі лісові гриби — 50 г;
- білокачанна капуста -1,5 кг;
- одна цибулина;
- м'ясний фарш — 500 г;
- яйця — 2 шт;
- сметана — 100 г;
- тертий твердий сир — 60 г;
- рослинна олія, вода, сіль, мелений чорний перець.
Сухі гриби залийте окропом і залиште на пів години. Качан білокачанної капусти очистіть від верхнього листя, видаліть качан і наріжте смужками або маленькими кубиками.
У великій пательні нагрійте трохи рослинної олії й обсмажте капусту протягом кількох хвилин, налийте трохи води й тушкуйте близько 10 хвилин на невеликому вогні. Перекладіть капусту в миску.
Цибулю почистіть і дрібно наріжте та злегка підрум'яньте на сковорідці, додайте фарш і, помішуючи, смажте до зміни кольору.
М'ясний фарш із цибулею посоліть і поперчіть. Підсмажте і додайте дрібно нарізані гриби.
Форму для запіканки змастіть олією і викладіть у неї шарами половину капусти, фарш, білі гриби та капусту, що залишилася. Для соусу яйця збийте зі сметаною. Додайте сир, посоліть, поперчіть і перемішайте. Соусом залийте капусту з фаршем. Запікайте страву в нагрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин.
Якщо немає сушених лісових грибів, то можна взяти свіжі печериці, або гливи. Їх попередньо обсмажують і далі використовують за рецептом.
Також додати можна зелень і приправи: коріандр, паприку, або будь-яку іншу на ваш смак.
Якщо ви любите запіканки, спробуйте приготувати запіканку з картоплі.