Це популярна гаряча закуска, яку неймовірно просто приготувати.
Популярна гаряча закуска під назвою жульєн — це одна з найпопулярніших святкових страв. До речі, в Європі її називають "кокот" і готують у спеціальному посуді, під назвою кокотниця. Цю порційну закуску так і подають на стіл у цих маленьких ковшиках.
А словом julienne французькі кухарі позначають спосіб нарізання овочів тонкою соломкою, призначених для супів і салатів.
Жюльєни готують і з м'ясом, і з куркою, і з морепродуктами, а також із грибами. Це найдешевший спосіб приготувати цю смачну страву. Рецептом поділилися на сайті Kolizhanka.
Жульєн із грибів
Інгредієнти:
- борошно — 2 ст. л.;
- сметана — 2 ст. л.;
- вершки жирністю 22% — 300 мл;
- дві цибулини;
- печериці — 700 г;
- рослинна олія;
- твердий сир — 150 г;
- сіль, перець, кріп.
Спочатку приготуйте соус для жульєну з грибів. Кріп вимийте, обсушіть і дрібно наріжте. У невеликий сухий сотейник всипте борошно і, постійно помішуючи, обсмажте його до золотистого кольору.
Додайте сметану, вершки та кріп. Посоліть, поперчіть і перемішайте соус для жульєна. Постійно помішуючи, доведіть соус до кипіння на середньому вогні й одразу зніміть з вогню.
Цибулю очистить і дрібно наріжте, печериці помийте і наріжте невеликими кубиками.
У сковорідці нагрійте олію та обсмажте цибулю. Додайте гриби та обсмажте разом.
У сковорідку з грибами та цибулею влийте приготований раніше соус, перемішайте і прогрійте.
Нагрійте духовку до 180 градусів. Майбутній жульєн розкладіть по порційних кокотницях, металевих або керамічних. Сир натріть на середній або дрібній тертці. Посипте гриби в соусі та запікайте жульєн до рум'яної скоринки протягом 20-25 хвилин.
Соус для жульєну з грибів можна приготувати тільки на вершках. Сметана зробить соус густішим і додасть кислинки. Також до печериць можна додати сушені лісові гриби. Тоді вийде більш ароматно.
Якщо ви складаєте святкове меню, то також ви можете приготувати запечений рулет із фаршу.